ثبت شرکت در ترکیه 2024 / از قوانین و هزینه تا اخذ اقامت

فهرست مطالب

مهاجرت و اخذ اقامت ترکیه راه‌های زیادی را در دل خود جایی داده است که هر کدام با مزیت‌های خود می‌تواند ذهن شما عزیزان را باتوجه به شرایط‌تان تا حد زیادی به خود درگیر کند؛ در ابتدا به این نکته توجه داشته باشید که اگر تنها قصد مهاجرت به ترکیه را دارید و ثبت شرکت در ترکیه را یک مسیر هموار می‌دانید.

این را یادتان باشد که کار در ترکیه می‌تواند به این صورت هم شکل بگیرد که شما در یک شرکت ترک به صورت رسمی استخدام شوید، در این صورت می‌توانید اقامت کاری یا همان کارت آبی (چالیشما ایزین) را دریافت کنید، به طور کل شرایط به این صورت است که شرکتی که شما را استخدام می‌کند باید به ازای هر خارجی ۵ نفر ترک را استخدام داشته و حق بیمه آن‌ها را بپردازد؛ همچنین باید حداقل سرمایه‌ای به ارزش ۱۰۰ هزار لیر را دارا باشد.

از این رو باید به این نکته توجه داشته باشید که با ثبت شرکت در ترکیه شما عزیزان می‌توانید تنها اقدام به اخذ مجوز کار در کشور ترکیه کنید؛ اما جای نگرانی نیست اگر به دنبال اخذ اقامت ترکیه می‌باشید کافی است با مؤسسه مهاجرتی شایان در ارتباط باشید، مشاوران ما از ابتدا تا انتها در کنار شما عزیزان خواهند بود.

ثبت شرکت در ترکیه 2024 / از قوانین و هزینه تا اخد اقامت

اما اگر رویایی بزرگ‌تر از استخدام شدن در یک شرکت ترک را در سر دارید و قصد این موضوع را دارید که اقدام به ثبت شرکت در ترکیه کنید و به عنوان یک مدیرعامل به فعالیت خود در کشور ترکیه ادامه دهید در ابتدا می‌بایست از این موضوع آگاه باشید که هزینه ثبت شرکت در ترکیه سرمایه‌ای ۱۰۰ هزار لیر نیاز دارد.

همچنین می‌بایست حداقل ۵ شهروند ترک را به صورت رسمی و غیر رسمی استخدام کنید، اگر این شرایط از دید شما شرایطی مطلوب می‌باشد در ادامه با ما همراه باشید تا شما عزیزان را با تمام ریزه کاری‌های ثبت شرکت در ترکیه و همچنین مطلوب‌تر کردن شرایط آشنا کنیم.

لازم به ذکر است که مطالب درج شده در این مقاله به صورت عمومی می‌باشد و ممکن است با توجه به شرایط و نیاز شما عزیزان روش‌های آسان تری وجود داشته باشد.

از این رو پیشنهاد ما به شما این است که جهت کسب اطلاعاتی که دقیقا با شرایط شما عزیزان همخوانی دارد با کارشناسان موسسه شایان در ارتباط باشید تا شما عزیزان را با بروزترین اطلاعات وابسته به شرایط شما آشنا کنند؛ جهت دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس 00905382006994 در ارتباط باشید.

ثبت شرکت در ترکیه 2024

اما در ادامه قصد داریم به طوری کلی تمام جوانب ثبت شرکت در ترکیه را بررسی کنیم؛ اما اگر حوصله‌ی تعقیب کلمات را ندارید؛ مشاوران شرکت مهاجرتی شایان در یک ویدئوی شش دقیقه‌ای تمام مواردی که باید برای ثبت شرکت در ترکیه بدانید را برای شما توضیح داده‌اند، پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که ویدیوی کوتاه زیر را مشاهده کنید.

هزینه ثبت شرکت در ترکیه در سال 2024

هزینه ثبت شرکت در ترکیه در سال 2024 به شرایط و عوامل زیادی وابسته است که شما عزیزان می‌بایست با توجه به شرایط و نیاز خود در موقعیت زمانی مناسب اقدام به استعلام هزینه‌های ثبت شرکت در ترکیه 2024 کنید.

از جمله هزینه‌هایی که شما عزیزان می‌بایست در این روند در نظر داشته باشید؛ هزینه حسابداری که برای هر شرکت الزامی می‌باشد (اجرت حسابدار رسمی با توجه به حجم فعالیت های تجاری شرکت ماهانه از ۱۵۰۰ لیر شروع می‌شود) همچنین هزینه‌های دیگری همچون اجاره دفتر که بر حسب موقعیت مکانی از ۵۰۰ دلار شروع می‌شود.

۲۳ درصد مالیات بر اجاره در ماه (استوپاژ) که سه ماه یکبار پرداخت می‌شود هزینه‌های آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت هزینه‌های دفاتر رسمی و پلمپ آن در دارایی که با توجه به شرکت شما متغیر می‌باشد؛ از جمله هزینه‌های ثبت شرکت در ترکیه می‌باشد.

اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت

امروزه اخذ اقامت ترکیه با ثبت شرکت در این کشور امکان پذیر نیست و شما عزیزان با ثبت شرکت در ترکیه تنها اخذ اجازه کار در ترکیه را در اختیار خواهید داشت.

شرکت‌های خارجی ثبت شده در ترکیه حق این را خواهند داشت که در چارچوب اهدافی که در اساس نامه مشخص شده است فعالیت کنند و سودآوری داشته باشند. مدت زمان لازم برای ثبت شرکت در ترکیه ۲ الی ۳ روز کاری برای شرکت‌های با مسئولیت محدود است و این زمان برای شرکت‌های عام متفاوت بوده و منوط به تصویب وزارات صنعت و تجارت ترکیه می‌باشد.

مراحل و قوانین ثبت شرکت ترکیه

مراحل ثبت شرکت در ترکیه ۱۳ مرحله را در دل خود جایی داده است که این مراحل و قوانین عبارتند از: 

  1. تنظیم اساسنامه و فرم‌های مخصوص تاسیس شرکت
  2. مراجعه به اداره دارایی و اخذ شماره مالیاتی شرکا
  3. اخذ شماره مالیاتی شرکت
  4. چاپ روزنامه رسمی
  5. تایید نمونه امضا وکالت نامه در دفترخانه
  6. تنظیم فرم اداره دارایی و  تحویل اسناد مربوطه به اداره مذکور
  7. بازدید، بررسی اسناد و تایید آدرس شرکت توسط بازرسان اداره دارایی
  8. اخذ کارت بازرگانی
  9. تصدیق دفاتر حسابداری
  10. گشایش حساب بانکی شرکت
  11. معرفی حسابدار
  12. تایید اساسنامه در دفتر خانه رسمی
  13. مراجعه به اتاق بازرگانی برای ثبت شرکت

تعیین آدرس دفتر شرکت و تنظیم اجاره نامه: ارائه اجاره نامه محل شرکت در اولین مرحله ثبت الزامی است لذا یا شرکا باید در ترکیه قبل از هر اقدامی راسماً اقدام به پیدا کردن و اجاره دفتر شرکت نمایند و یا با توافق طرفین، مجری نسبت به اجاره محل شرکت اقدام نماید.

ثبت شرکت در ترکیه

تنظیم اساسنامه و فرم‌های مخصوص تاسیس شرکت، مراجعه به اداره دارایی و اخذ شماره مالیاتی شرکا، تایید اساسنامه در دفتر خانه رسمی، مراجعه به اتاق بازرگانی برای ثبت شرکت، اخذ شماره مالیاتی شرکت، چاپ روزنامه رسمی، تایید نمونه امضا و وکالت نامه در دفترخانه تنظیم فرم اداره دارایی و مراجعه و تحویل اسناد مربوطه به اداره مذکور برای بررسی اسناد و بازدید و تایید آدرس دفتر شرکت توسط بازرسان آن, بازدید و تایید آدرس شرکت توسط بازرسان اداره دارایی, اخذ کارت بازرگانی، تصدیق دفاتر حسابداری، گشایش حساب بانکی شرکت, معرفی حسابدار که تمام این مراحل توسط وکلای مجرب شرکت شایان انجام می شود.

ثبت شرکت در ترکیه

مزایای ثبت شرکت در ترکیه

  • دریافت اجازه کار
  • افتتاح حساب بانکی ترکیه و دریافت مزایای آن
  • دریافت کارت بازرگانی ترکیه
  • راه اندازی تجارت خود به صورت کاملا قانونی
  • ثبت شرکت بدون نیاز به داشتن شریک
  • پرداخت مالیات بر اساس درآمد شرکت

معایب ثبت شرکت در ترکیه

لازم است که علاوه بر مزایای بسیار زیاد ثبت شرکت در ترکیه به معایب آن نیز توجه فرمائید. زیرا در هنگام ثبت شرکت پای سرمایه شما در میان است؛ یکی از معایب اصلی ثبت شرکت در ترکیه نرخ بالای فساد است. شما برای رفع این مشکل می‌توانید از ابتدای فرایند ثبت شرکت با وکلای موسسه شایان در ارتباط باشید که در دام کلاهبرداران نیوفتید؛ به طور کلی در هنگام ثبت شرکت در ترکیه و اخذ اقامت و یا هر گونه سرمایه‌گذاری به نرخ تورم، نرخ بیکاری و رشد اقتصادی توجه فرمائید.

تفاوت ثبت شرکت در ترکیه و ایران

ثبت شرکت در ترکیه و ایران با هم متفاوت هستند اما این تفاوت چشم‌گیر نیست و اصول اولیه در هردو کشور تقریبا یکسان است. ثبت شرکت در ایران در مبلغ محدودیت دارد، برای مثال اگر مبالغ به بالاتر از ۱۰هزار دلار برسد محدودیت‌های برای آن اعمال می شود. چرا؟ به این دلیل که ایران با سایر کشورها روابط تجاری محدودی دارد. مراحل ثبت شرکت در ایران به شرح زیر است.

  • مراجعه به اداره مالیات و دریافت شماره مالیاتی و کد اقتصادی از وزارت بازرگانی
  • واریز کردن سرمایه اولیه به حساب شرکت جهت راه اندازی شرکت
  • تحویل دادن اظهار نامه مالیاتی(پایان سال)
  • همچنین به این نکته هم توجه کنید که در ایران نیاز و اجباری برای مشاور مالی ندارید.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه

مالیات شرکت های ترکیه

کشور ترکیه در سال ۱۹۷۴ وارد مجمع بین الملل شد. از این زمان قوانین ثبت شرکت در ترکیه تغییر پیدا کرد. برای ثبت شرکت در ترکیه شما باید اول به اداره مالیات مراجعه کنید و مرحله بعدی مراجعه به اتاق بازگانی می‌باشد. در ترکیه نامه‌های مالیاتی هر سه ماه یکبار ارائه می‌‌شوند. نکته حائز اهمیت این است که دولت ترکیه نسبت به مالیات‌ها دقیق‌تر عمل می‌کند و در این مورد حساسیت زیادی دارد. نشان دادن این حساسیت به این دلیل است که از تورم جلوگیری کنند. یکی دیگر از تفاوت‌های ایران و ترکیه در این است که پرداخت مالیات در ترکیه اجباری است ولی در ایران هنوز اجباری نیست.

بعد از ثبت شرکت باید دوره پرداخت مالیات تنظیم شود، دوره پرداخت مالیات می‌تواند یک ماهه و یا سه ماهه باشد نحوه پرداخت مالیات اینگونه است که حسابرس هر شرکت باید فاکتورهای مربوط به مخارج و درآمد را بررسی کرده و سود خالص شرکت را مشخص کند سپس ۲۰ درصد بر درآمد باید مالیات را پرداخت کند؛ لزوما برای مبالغی که به حساب شرکت می‌آید نیازمند پرداخت مالیات نیستید، بلکه مشاور مالی شما بر اساس فاکتور ها میزان مالیات را مشخص می‌کند.

انواع شرکت در ترکیه

ثبت شرکت دو نوع شخصی و لیمیتد هستند و هفت نوع شرکت می‌توانید ثبت کنید که بعضی از آن‌ها طبق اساس نامه شرکت حداقل سرمایه لازم آن تعیین می‌شود و بعضی از آن‌ها بدون حداقل سرمایه هستند، اما حداقل سرمایه برای ثبت شرکت ۱۰۰۰۰ لیر می‌باشد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

انوع شرکت در ترکیه

  • شرکت‌های سازمانی
  • شرکت آنونیم
  • شرکت لیمیتد
  • شرکت‌های غیر سازمانی
  • شرکت کوپراتیف
  • شرکت کوماندیت
  • شرکت کولکتیف
انواع شرکت در ترکیه با دسته بندی دیگری نیز بیان می‌شود. در ادامه به شرح دسته بندی دیگری از شرکت‌های ثبتی در ترکیه می‌پردازیم.
  1. شرکت با مسئولیت محدود:
این نوع شرکت با حداقل 2 و حداکثر 5 نفر در ترکیه قابل ثبت است. مسئولیت سهام‌داران شرکت در مورد بدهی‌های شرکت با توجه به میزان سهم هر یک از سهام‌داران مشخص می‌شود. حدود 90 درصد از شرکت‌هایی که ایرانیان در ترکیه ثبت می‌کنند، از نوع مسئولیت محدود می‌باشد.
  1. شرکت سهامی( خاص-عام):
برای ثبت این نوع شرکت به حداقل 5 نفر اشخاص حقیقی یا حقوقی نیاز است و همه شرکا با توجه به میزان سهم خود در شرکت، نسبت به بدهی‌های شرکت مسئول هستند. سهام این شرکت به قسمت‌های مساوی تقسیم شده و هر کسی می‌تواند هر تعداد سهم را بخرد. تعداد سهام‌داران شرکت‌های سهامی خاص، کمتر از 250 نفر بوده و تعداد سهام‌داران شرکت‌های سهامی عام، بیش از 250 نفر است.
  1. شرکت تضامنی:
این شرکت، به صورت شراکتی و بین چند نفر تاسیس می‌شود و در صورتی که دارایی شرکت برای پس دادن قرض‌های شرکت کافی نباشد، شرکا باید بدهی‌های شرکت را پرداخت نمایند.
  1. شرکت مختلط:
در این نوع شرکت، یک یا چند نفر در سهم شرکت با هم شریک می‌شوند و در صورتی که شرکت بدهکار شود، همه این افراد به میزان سهم‌شان، باید بدهی‌های شرکت را بپردازند. اشخاص حقوقی نمی‌توانند در این نوع شرکت، شراکت کنند.
  1. موسسات مالی(صرافی):
ثبت این نوع شرکت، در قالب یک شرکت سهامی ممکن می‌باشد. البته این شرکت‌ها سختی‌های مخصوص به خود را دارند و روندی پیچیده دارند.

چه مشاغلی در ترکیه نیاز به ثبت شرکت دارند؟

بر اساس قانونی که در ترکیه وجود دارد، هر شخصی که بخواهد هر نوع بیزینسی را راه اندازی کند باید شرکت ثبت کند، حتی مشاغلی مانند: رستوران، آرایشگری، خیاطی… نیز نیاز به ثبت شرکت دارند.

شرکت شخصی در ترکیه

شرکت شخصی باید اول توسط شخص حقیقی ثبت شود و بعد شماره ثبت و مجوز را دریافت کند.
شرکت‌های شخصی اساسنامه محدودی دارند و امکان انجام هر فعالیتی را ندارند.
اگر بیزینس کوچکی راه اندازی کرده‌اید و گسترده نیست پیشنهاد می‌شود که به ثبت شرکت اقدام کنید، زیرا کم هزینه می‌باشد و حداقل سه هزار لیر ترکیه هزینه دارد.
زمان ثبت شرکت طولانی نیست و فقط در کمتر از چند روز انجام می‌شود.

شرایط ثبت شرکت در ترکیه

امروزه همه مردم به دلایل مختلف اقدام به مهاجرت و شروع یک حرفه جدید می‌کنند بیشتر مهاجرت‌ها به ترکیه می‌باشد به دلیل اینکه در چند سال اخیر رشد اقتصادی چشم‌گیری داشته و قطعا مردم ترکیه را گزینه بهتری برای زندگی می‌دانند. همه مشاغل در ترکیه نیاز به ثبت شرکت دارند و برای اقدام باید همه مدارک شما تکمیل باشد. همچنین در ترکیه می‌توانید از نیروهای جوان استفاده کنید چراکه نرخ بیکاری نیز رو به افزایش بوده.

شرایط و قوانین ثبت شرکت مجازی در ترکیه

 ثبت شرکت مجازی در ترکیه اختصاص به مدیرانی دارد که به دلیل دغدغه‌های شغلی امکان ثابت بود در کشور و یا یک شهر خاص در ترکیه را ندارد؛ این روند بدین شکل صورت می‌گیرد که تمام قوانین و شرایط ثبت شرکت مجازی در ترکیه رعایت می‌شود اما شرکت به صورت فیزیکی فعالیت خود را شروع نمی‌کند؛ این روند می‌تواند از جهت هزینه ثبت شرکت مجازی در ترکیه به شما عزیزان کمک شایانی کند.

اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت

مشاوره رایگان تلفنی

هفت روز هفته از ساعت 9 صبح تا 6 بعد از ظهر

پرسش و پاسخ های متداول

اگر شما به صورت رسمی در یک شرکت ترک استخدام شوید می توانید اقامت کار یا همان کارت آبی (چالیشما ایزین) بگیرید؛ همچنین برای ثبت شرکت در ترکیه به عنوان مدیر عامل شرکت با سرمایه حداقل ۱۰۰ هزار لیر باید ۵ ترک را استخدام کنید. سپس بعد برای خود درخواست اجازه کار دهید. در هر صورت شما هر زمان اقدام کنید می توانید بعد از ۵ سال اقامت ترکیه را دریافت کنید.

برای فعالیت در ترکیه و تجارت در این کشور ثبت یک شرکت ضروری است. از طریق ثبت شرکت در ترکیه می توانید اقامت این کشور را دریافت کنید؛ این شرکت ها در سه گروه شرکت آشه یا هلدینگ، شرکت شخصی یا شاهس و شرکت با مسئولیت محدود (لیمیتد) طبقه بندی می شوند.

هزینه اجاره دفتر که بر حسب محل دفتر می تواند بین ۳۰۰ تا چند هزار دلار باشد. ۲۳ درصد مالیات بر اجاره در ماه (استوپاژ) که سه ماه یکبار پرداخت می شود هزینه های آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت هزینه های دفاتر رسمی و پلمپ آن در دارایی که سالانه حدود ۵۰۰ لیر بوده و نیز مالیات بر درآمد که معادل ۲۰% سود خالص شرکت می باشد از جمله هزینه های یک شرکت در ترکیه محسوب می شود. همچنین داشتن حسابدار رسمی برای هر شرکتی در ترکیه اجباری بوده و با توجه به حجم فعالیت های تجاری شرکت، ماهانه بین ۴۰۰ لیر تا ۱۰۰۰ لیر دستمزد دارد.

تعیین آدرس دفتر شرکت و تنظیم اجاره نامه، تنظیم اساسنامه و فرم های مخصوص تاسیس شرکت, مراجعه به اداره دارایی و اخذ شماره مالیاتی شرکا، تایید اساسنامه در دفتر خانه رسمی، مراجعه به اتاق بازرگانی برای ثبت شرکت، اخذ شماره مالیاتی شرکت، چاپ روزنامه رسمی، تایید نمونه امضا و وکالت نامه در دفترخانه، تنظیم فرم اداره دارایی و مراجعه و تحویل اسناد مربوطه به اداره مذکور برای بررسی اسناد، بازدید و تایید آدرس شرکت توسط بازرسان اداره دارایی، اخذ کارت بازرگانی، تصدیق دفاتر حسابداری, گشایش حساب بانکی شرکت و معرفی حسابدار تمامی مراحلی است که برای ثبت یک شرکت در ترکیه باید طی کنید.

8 دیدگاه ها

  • سلام خدمت همگی، با توجه به اینکه گفتید همه مشاغل نیاز به ثبت شرکت دارند آیا مشاغل اینترنتی هم شامل میشه یا نه؟

    • سلام دوست عزیز، در صورتی که شما کسب و کار اینترنتی خود را ثبت نکرده اید ممکن است دولت ترکیه متوجه شود و برای شما عواقبی ایجاد کند.

  • سلام، من میخام یه شرکت راه اندازی کنم و شریک ندارم درواقع میخام فقط خودم باشم، از کجا باید اقدام کنم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

    • سلام به این نوع شرکت شرکت شخصی یا لیمیتد گفته میشه، و برای راهنمایی بیشتر با مشاورین ما از طریق شماره تماس905382006994 در ارتباط باشید.

  • وقت بخیر
    شغل من کار با ماشین سنگین هستش برای شغل من هم لازمه که ثبت شرکت انجام بدم؟ثبت شرکت به این معنیه که کارمند و دفتر داشته باشیم؟

    • وقت شماهم بخیر، در این مواقع شما می تونید برای ثبت شرکت مجازی اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان