افزایش ۲۲ درصدی صادرات میوه و تره‌بار ترکیه در ۴ ماه نخست امسال

صادرات میوه و تره‌بار تازه ترکیه از یکم ژانویه تا پایان ماه آوریل امسال ۲۱.۶ درصد افزایش یافت.

۱۸.۰۵.۲۰۲۰
افزایش 22 درصدی صادرات میوه و تره‌بار ترکیه در 4 ماه نخست امسال

استانبول/ خبرگزاری آناتولی

ملیسا تُک‌گؤز موتلو، رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره بار استانبول در رابطه با روند صارات محصولات ترکیه به سایر کشورهای جهان در دوران شیوع ویروس کرونا «کووید-۱۹» گفت: میزان صادرات میوه و تره‌بار ترکیه از آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی تا آوریل ۲۱.۶ درصد و فرآورده‌های میوه و سبزیجات نیز ۱۲.۹ درصد نسبت به دوران مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

موتلو ادامه داد: بدین ترتیب سهم افزایش این اقلام در صادرات کل به ۲.۶ درصد رسید. میزان صادرات این اتحادیه در دوره مشابه نیز با ۲۲.۵ درصد افزایش به ۱۱۸ میلیون دلار رسید. این آمار نشان می‌دهد که ترکیه یکی از مراکز قابل اعتماد در تولید پایدار مواد غذایی در جهان است.

وی با بیان این که شیوع بیماری کووید-۱۹ در نگاه جهانیان نسبت به تولید مواد غذایی تغییرات ژرفی ایجاد کرده است، گفت: در کنار افزایش میزان تقاضا، ذائقه‌ها‌ی مصرف‌کنندگان نیز تغییر پیدا کرده و در این زمینه وارد یک دوره جدیدی‌ شده‌ایم.

موتلو اضافه کرد: عدم توقف تولید در ترکیه در این دوره‌ که فرآیند کاشت و برداشت در کشورهای رقیب در این زمینه مانند ایتالیا، اسپانیا و پرتغال تعطیل شده است، به نفع کشورمان شد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره‌بار استانبول با اشاره به نقش کووید-۱۹ در تغییر تجارت خارجی مواد غذایی در جهان گفت: دوره همه‌گیری کرونا نشان داد که باید به جای یک کشور با چند کشور تدارک‌ کننده کار کرد. این مولفه نیز اهمیت ترکیه را بالا می‌برد. با توجه به تمامی این مسائل جایگاه پرامتیاز ترکیه در زمینه تولید مواد غذایی مشهود است.

وی افزود: اکنون کشورهای وارد دوره‌ای خواهند شد که خود فرآیند کاشت، برداشت و فروش را انجام خواهند داد. ترکیه می‌تواند با همکاری در این زمینه با کشورهای مختلف این را برای خود به فرصت تبدیل کند.

موتلو در رابطه با روند تولید مواد غذایی در ترکیه گفت: مواد غذایی در تاسیسات مجهز، مدرن ، بهداشتی تولید می‌شود. این موضوع باید به گوش مردم جهان برسد. تقاضا به کالاها با عمر طولانی مدت نیز در حال افزایش است و بدین جهت بسته بندی میوه و سبزیجات تازه نیز یکی از موارد الزامی در توزیع آن ها خواهد شد.

او همچنین در این زمینه افزود: دلیل این اقدام نخست طولانی کردن عمر محصول و سپس طلب مردم به خرید میوه و سبزیجات دست‌نخورده و بهداشتی است. میزان فروش محصولات در داخل قاب‌های شیشه‌ای در سال ۲۰۱۹ به ۵۰۰ میلیون عدد رسید. برای افزایش دست‌کم دو برابر این میزان در سال ۲۰۲۰ نیز از زیرساخت کافی برخورداریم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *