رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران اعلام کرد که به خاطر کرونا و توقف صادرات محصولات کشاورزی، حدود ۱۵۰ هزار تن پسته صادراتی امسال روی دست کشاورزان مانده است.
استانبول/ خبرگزاری آناتولی
ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران در ارتباط با مشکلات صادرات پسته تحت تاثیر کرونا گفت: به خاطر کرونا و متوقف شدن صادرات محصولات کشاورزی، حدود ۱۵۰ هزار تن پسته صادراتی امسال روی دست کشاورزان مانده است.
به گزارش خبرگزاری «فارس»، وی گفت: در صادرات پسته ۱۰۰ هزار تن پسته صادراتی از سال گذشته روی دست صادرکنندگان مانده و امسال هم با توجه به اوضاع ترسالی، پیشبینی میشود حداقل ۲۵۰ هزار تن پسته تولید شود که مصرف داخلی حداکثر ۱۲۰ هزار تن و بقیه باید صادر شود، اما بازارهای صادراتی فعلا مسدود مانده است.
قاسمی همچنین به مشکلات مشابه در صادرات میگو اشاره کرد و گفت: پیشبینی میشود امسال ۳۵ هزار تن میگو تولید شود که به بازارهای چین، ویتنام باید صادر شود، اما به خاطر کرونا با کاهش شدید مصرف و تقاضا روبهرو شده است.
وی در این زمینه اظهار داشت: بازار اتحادیه اروپا به خاطر اینکه سازمان دامپزشکی هزینه آزمایشگاه فرانسوی را نداده، امکان صادرات میگوی ایران به اتحادیه از دست رفته است. الان دچار مشکلات صادرات میگو به اروپا هستیم و از طرفی، بیماری کووید۱۹ مصرف داخلی میگو را هم کاهش داده است.
قاسمی با اشاره به نگرانی از پایین بودن نرخ تضمینی گندم ادامه داد: با توجه به بارشهای مناسب در سال جاری، پیشبینی میشود تولید گندم امسال به ۱۳ میلیون تن برسد که این رقم کل نیاز مصرفی داخلی را تأمین میکند و نگرانی ما از این است که به خاطر پایین بودن نرخ تضمینی گندم، زمینه قاچاق گندم و آرد به کشورهای همجوار فراهم میشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران اظهار داشت: در حالی که نیاز کشور سالانه ۹ تا ۱۰ میلیون تن گندم است، اما امسال پیشبینی میشود ۱۳ میلیون تن گندم تولید شود، اما پایین بودن قیمت باعث قاچاق گندم به خارج میشود و مجبوریم با محدودیت ارز گندم از خارج وارد کنیم.
قاسمی همچنین در مورد تولید محصولات شیلاتی گفت: پیشبینی میشود امسال یک میلیون تن محصولات شیلاتی از صید و آبزیپروری تولید شود که مصرف داخلی ۷۰۰ هزار تن است و ۳۰۰ هزار تن شامل صادرات ماهیان غیرمأکول و همچنین ضایعات میشود.
وی افزود: صادرات آبزیان و میگو امسال مشکل شده و پیشبینی میشود در بخش میگو با توجه به اینکه عمده محصول باید صادر شود، امسال دچار چالش شویم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران همچنین گفت: امسال عراق بر روی صادرات کپورماهی ایرانی به این کشور عوارض بسته است. در مورد ورود به بازار روسیه هم متأسفانه هنوز اقدامات مؤثری انجام ندادهایم و صادرات به اندازه کافی انجام نشده است.
بدون دیدگاه