تحصیل در دانشگاههای ترکیه | خرید ملک در ترکیه
( تحصیل در دانشگاههای ترکیه ) ترکیه با ۹ دانشگاه در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان به عنوان یکی از کشورهای موفق علمی در منطقه بشمار می رود.دانشگاه های ترکیه که از مراکز علمی معتبر جهان و به ویژه خاورمیانه بشمار می روند، همه ساله پذیرای صدها دانشجوی خارجی جدید در رشته های مختلف می باشند.در رتبه بندی داخلی دانشگاههای ترکیه می توان به دانشگاههای خصوصی و دولتی اشاره نمود. در میان دانشگاههای دولتی ترکیه دانشگاه فنی خاورمیانه، دانشگاه بوغاز ایچی، دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه آنکارا و دانشگاه حاجت تپه به ترتیب در رده های اول تا پنجم قرار دارند. دانشگاههای اژه، آناطولی و غازی نیز رده های بعدی را بخود اختصاص داده اند.در میان دانشگاههای خصوصی که به عنوان دانشگاههای وقف شناخته می شوند نیز دانشگاه بیکنت در رتبه اول و دانشگاههای سابانجی، مدیترانه شرقی، باشکنت و بیلگی استانبول به ترتیب رتبه های دوم تا پنجم را به خود اختصاص داده اند.
تحصیل در ترکیه و تایید وزارت علوم و بهداشت
اگر هدف شما بازگشت به ایران بعد از تحصیل در ترکیه باشد قطعا در زمان اخذ پذیرش تحصیلی ترکیه باید لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت را بررسی نمایید و اگر دانشگاه مد نظر شما در لیست مربوطه بود اقدام نمایید.اگر هم بعد از تحصیل در ترکیه قصد بازگشت و کار کردن در ایران را ندارید که نیازی به بررسی لیست نیست.برای آن دسته از عزیزانی که صرفا می خواهند در یکی از رشته های مورد تایید وزارت علوم یا وزارت بهداشت ادامه تحصیل داده و سپس به ایران بازگردند می تواند یک گزینه مناسب باشد. (تحصیل در دانشگاههای ترکیه )
پذیرش تحصیلی در دانشگاه های ترکیه
برای ورود و پذیرش در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور ترکیه داشتن دیپلم دبیرستان و یا پیش دانشگاهی، گذراندن آزمون سراسری (کنکور) الزامی است.آزمون سراسری برای متقاضیان خارجی و محلی متفاوت است و برای خارجیان به زبانهای ترکی و انگلیسی و برای مردم ترکیه به زبان ترکی برگزار میشود.
سازمان سنجش ÖSYM
دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ترکیه در هر سال تحصیلی موظف به پذیرش دانشجویان خارجی (غیر ترک) هستند. در این راستا سازمان ÖSYM (مرکز انتخاب و جایگزینی دانشجو) ترکیه متولی برگزاری آزمونی به نام YÖS (آزمون دانشجویان خارجی) شده که همه ساله در ماه آوریل در کشور ترکیه و چند کشور منطقه بهطور همزمان برگزار میشود. توسط این آزمون تحصیل در کلیه رشتههای فنی مهندسی، پزشکی، هنر و علوم انسانی در دانشگاههای ترکیه امکان پذیر است.
با توجه به سطح معلومات دبیرستانی دانش آموزان ایرانی در مقایسه با داوطلبان سایر کشورهای منطقه و همچنین اعتبار علمی بسیار بالای دانشگاههای ترکیه، هزینههای تحصیلی و هزینههای زندگی بسیار پائین این کشور، برگزاری آزمون به زبان انگلیسی، سهلالوصول بودن تردد به کشور ترکیه و عوامل بسیاری از این قبیل فرصت استثنایی برای داوطلبان ایرانی مهیا شده است تا با شانس قبولی بسیار بالا امکان ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر کشور ترکیه نصیبشان شود.
دوره های تحصیلی در دانشگاه های ترکیه
-
- دوره کاردانی (Ön Lisans Diplomasi)
شامل دو تا سه سال تحصیل به صورت آموزش حرفه ای در زمینه های مختلف تحصیلی می باشد. دانشجویان پس از این دوره می توانند وارد دوره کارشناسی شوند.
-
- دوره کارشناسی (Lisans Diplomasi)
دوره کارشناسی رشته های پزشکی و پیراپزشکی (Lisans Diplomasi)
این دوره در رشته های دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی و پزشکی در ترکیه شامل ۵ سال تحصیل در دانشگاه های علوم پزشکی ترکیه است. پس از گذراندن این دوره در رشته پزشکی مدرک Tip Doktorlugu Diplomasi و در رشته دامپزشکی مدرک Veteriner Hekim Diplomasi و در دندانپزشکی مدرک Dis Hekimligi Diplomasi اعطا می شود.
-
- دوره کارشناسی ارشد (Yuksek Lisans Diplomasi/ Bilim Uzmanligi Diplomasi)
شامل دو سال تحصیل تمام وقت است. برای ورود به این دوره داشتن مدرک Lisans Diplomasi الزامی است. این دوره شامل دو نیم سال کلاس درس و دو نیم سال پایان نامه پژوهشی میشود.
یعنی این دوره به صورت پروژه محور به مدت ۲ سال تحصیل و آموزش محور به مدت ۱ سال و نیم ارائه می شود.
دوره کارشناسی ارشد پیوسته ( Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi )
شامل پنج سال تحصیل تمام وقت در رشته دامپزشکی بعد از دیپلم دبیرستان است.
-
- دوره دکتری یا تخصص پزشکی
دوره دکتری شامل سه تا چهار سال تحصیل تمام وقت است. برای ورود به این دوره داشتن مدرک Yuksek Lisans Diplomasi الزامی است.
این دوره شامل دو تا چهار نیم سال کلاس درس و حداقل ۴ نیم سال برای پژوهش است. قبل از شروع پژوهش، دانشجو باید امتحان جامع را با موفقیت بگذراند. نوشتن پایان نامه دوره دکترا و دفاع موفقیتآمیز از پژوهش انجام شده، شرط اعطای مدرک دکتراست.
این دوره ها در رشته های مختلف مدت زمان متفاوتی دارد. برای رشته های کشاورزی، داروسازی و دامپزشکی دوره ۲ ساله، در رشته هنر و علوم دوره ۳ ساله، در رشته پزشکی دوره ۳ تا ۶ ساله می باشد. دوره دکتری به طور کلی شامل دو سال مطالعه تایید شده و با ارائه پروژه یا تز دکتری پس از چهار سال تکمیل می گردد.
سیستم آموزشی دانشگاههای ترکیه
سیستم آموزشی دانشگاههای ترکیه کاملاً مطابق با استانداردهای سیستم آموزشی آمریکا بوده و دروس بهصورت ترمی- واحدی ارائه میشود. زبان آموزشی بسته به دانشگاه و رشته، انگلیسی، فرانسه، آلمانی و یا ترکی خواهد بود.
تقویم آموزشی دانشگاههای ترکیه تقریباً همانند دانشگاههای ایران است بدین ترتیب که شروع ترم پائیز از ماه اکتبر و انتهای ژانویه و ترم بهار از فوریه آغاز و در ماه ژوئن به انتها خواهد رسید و ترمهای تابستانی از جولای تا آگوست خواهد بود.
بدون دیدگاه