“سیاستهای انسان محور ترکیه در قبال پناهجویان الگوی برای جهانیان است”
رئیس انجمن بین المللی حقوق پناهندگان اعلام کرد که ترکیه با اعمال سیاستهای انسان محور در قبال پناهجویان الگوی برای جهانیان شده است.
آنکارا/ فرات تاش دیمیر/ خبرگزاری آناتولی
عبدالله رسول دمیرجی، رئیس انجمن بین المللی حقوق پناهندگان در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی اعلام کرد: ترکیه با سیاستهای انسان محور خود در زمینه پذیرای از پناهجویان الگوی برای جهانیان شده است.
دمیرچی با بیان اینکه ترکیه، بر خلاف سایر سازمانهای بین المللی، در قبال پذیرش پناهجویان به ویژه پناهجویان سوری سیاست درهای باز را اعمال کرده٬ تصریح کرد: ترکیه در پی افرایش بحران پناهجویان در جهان، از سال ۲۰۱۲ تاکنون از مقدار زیادی پناهجو میزبانی میکند.
وی افزود: ترکیه در زمینه پذیرش پناهجویان بدون هیچ نوع تبعیض دینی و زبانی به انسانها ارزش میدهد. بر این اساس حق زندگی آنها را در چارچوب حقوق بین المللی تامین میکند. ترکیه با این اقدامات انساندوستانه در صدر کشورهای دارای بیشترین تعداد پناهجو قرار دارد. از سوی دیگر ترکیه تلاش میکند تا امکانات وسیع در چارچوب حقوق و آزادیهای پناهجویان بویژه حقوق اساسی آنها از جمله حق اقامت٬ کار٬ بهداشت و آموزش را برای آنها ارائه کند.
رئیس انجمن بین المللی پناهندگان در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه مسلمانان و ترکهای تحت ظلم و شکنجه در کشورهای فلسطین٬ مصر٬ سوریه٬ یمن٬ لیبی٬ چین٬ روسیه٬ امارات متجده عربی و ازبکستان برای حفظ هویت خود به ترکیه پناه میاورند٬ گفت: کشورهای زیادی از جمله کشورهای بزرگ که در سازمان ملل دارای اعتبار هستند٬ در راستای از میان برداشتن عوامل مهاجرت و پناهندگی هیچ اقدامی را انجام نمیدهند. از سوی دیگر جنگ و درگیریها را با فروختن اسلحه تشدید کرده سبب افزایش شمار پناهجویان در سراسر جهان میشوند.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) در گزارش سالانه خود تحت عنوان «روندهای جهانی جابجایی اجباری» در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که ۳.۵ میلیون پناهجو برای پناهندگی در کشورهای مختلف از سراسر جهان مراجعه کردهاند که تاکنون منتظر نتایج درخواستهای خود هستند.
در بخش دیگر از این گزارش آمده است که “ترکیه در راستای قبول پناهجویان در صدر کشورهای دارای بیشترین تعداد پناهجو قرار دارد. ترکیه در راستای قبولی و ارائه خدمات و حقوق اساسی پناهجویان الگوی برای جهان است. اما افزایش آمار پناهجویان٬ زندگی اجتماعی و اقتصاد ترکیه را تحت تاثیر قرار داده است”.
بدون دیدگاه