چگونگی اقدام کشورهای مختلف در مقابله با اپیدمی کرونا

مشاوره رایگان تلفنی

هفت روز هفته از ساعت ۹ صبح تا ۱۸

فهرست مطالب
چگونگی اقدام کشورهای مختلف در مقابله با اپیدمی کرونا

فهرست مطالب

با گسترش ویروس کرونای جدید کووید-۱۹ در خارج از مرزهای چین، کشورهای جهان تدابیر مختلفی برای مقابله با اپیدمی این ویروس اتخاذ کرده‌اند.

۲۱.۰۴.۲۰۲۰
چگونگی اقدام کشورهای مختلف در مقابله با اپیدمی کرونا

آنکارا/ خبرگزاری آناتولی

به دنبال شیوع ویروس کرونای جدید «کووید-۱۹» که برای نخستین بار در چین ظاهر شد، کشورهای جهان نیز به تدریج در راستای مقابله و پیشگیری از پاندمی کرونا اقدام به اتخاذ تدابیر و اعمال محدودیت‌های مختلف کرده‌اند.

این تدابیر پیشگیرانه که با بستن مرزها و توقف پروازهای خارجی آغاز شده بود، با اعمال محدودیت حمل و نقل داخلی و اعلام مقررات منع عبور و مرور و محدودیت آمدوشد ادامه یافت.

همچنین همزمان با افزایش شمار مبتلایان در کشورهایی که بیشترین آسیب از کرونا را متحمل شده‌اند، در سیستم بهداشتی آنها نیز مشکلات بزرگی برای تامین تجهیزات و مواد پزشکی ایجاد شد.

با ادامه این وضعیت، تدابیر اتخاذ شده جهت جلوگیری از شیوع این ویروس بر زندگی روزمره و اقتصاد تاثیر منفی گذاشته، اما برای رفع این تاثیرات نیز اقداماتی انجام شد. دولت‌ها با ارائه کمک‌ها و حمایت از کارآفرینان و کارکنان تلاش می‌کنند بار سنگین کرونا بر دوش آنها را کم کنند.

برخی از اقدامات و تدابیری اتخاذ شده دولت‌های ۲۰ کشوری که بیشترین آمار ابتلا به کرونا در جهان را دارند به شرح زیر است:

 محدودیت سفر و حمل و نقل

در پی شیوع کووید نوزده یکی از اولین واکنش کشورهای جهان بستن مرزهای خود و توقف پروازهای خارجی و محدودیت سفر‌های داخلی شده است. ترکیه نیز در این راستا مرزهای خود را بست و پروازهای خارجی را متوقف کرد. همچنین مسافرت بین شهر‌ها نیز نیاز به اخذ مجوز از استانداری‌ها دارد. بدین تریب مقررات محدودیت سفر برای مقابله با گسترش ویروس کرونا در ۳۱ شهر اعمال شد.

همچنین چین، ایران، ایتالیا، اسپانیا، بلژیک و پرتغال نیز مرزهای خود را در این راستا بست و مقررات محدودیت آمدوشد در داخل کشورهای خود اعلام کردند. آمریکا، کانادا، برزیل، روسیه، هلند، اتریش، سوئیس و اسرائیل نیز با اینکه مرزهای خود را بستند، مقررات محدودیت سفر در داخل کشورهای خود اعلام نکردند. انگلستان، ایرلند و آلمان نیز مقررات محدودیت سفراعلام نکردند.

تدابیری جهت کاهش فعالیت‌های اجتماعی

به دنبال محدودیت‌های سفر، اقداماتی جهت کاهش فعالیت‌های اجتماعی مطرح شد. در این راستا مقررات محدودیت آمد وشد اعلام شد. در ترکیه مقررات منع عبور و مرور برای سالمندان بالای ۶۵ سال و افراد زیر ۲۰ سال اعلام شد و مقررات محدودیت آمد و شد برای ۳۰ کلانشهر و استان زونگوداغ برای آخر هفته‌ها اجرا شد.

همچنین در کشورهایی که با شیوع ویروس کرونا مقابله می کنند نیز اقدامات متفاوتی انجام شد. درحالی که ایتالیا، اسپانیا، روسیه و هند مقررات محدودیت آمد وشد اعلام کردند، انگلستان، ایرلند و چین مقررات نسبی محدودیت رفت و آمد را به اجرا گذاشتند.

آمریکا، کانادا، ایران، فرانسه، آلمان، بلژیک، هلند، سوئیس، پرتغال، برزیل، اترییش و اسرائیل نیز مقررات محدودیت رفت و آمد اعلام نکردند و تنها از شهروندان خود خواستند تا در خانه بمانند.

اقدامات مربوط به کسب و کار

ترکیه در این راستا اخراج کارگر به دلیل شیوع ویروس کرونای جدید در این کشور را به مدت ۳ ماه ممنوع اعلام کرد. همچنین برای حمایت از شرکت‌هایی که بطور موقت مجبور به توقف کار خود شده‌اند نیز کمک هزینه کار کوتاه مدت اختصاص شده است.

همچنین برای افرادی که مرخصی بدون حقوق گرفته یا نمی توانند از کمک هزینه کار کوتاه مدت بهره مند شوند یا پیش از ۱۵ مارس سال جاری اخراج شده‌اند نیز ماهانه ۱۱۷۷ لیر کمک ارائه می شود. همچنین پاداش عیدی بازنشستگان نیز یک ماه پیش پرداخت شد.

اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان و برزیل نیز مانند ترکیه مانع اخراج کارگران در این مدت شد. آمریکا، انگلستان، چین، ایران، بلژیک، روسیه، کانادا، هلند، سوئیس، اتریش، پرتغال، هند، ایرلند و اسرائیل نیز در این زمینه اقدامی نکردند.

به جز ترکیه و فرانسه هیچ کدام از این کشورها برای بازنشستگان پرداخت اضافی نداشته‌اند. تنها هند به صندوق‌های بازنشستگی فقرا کمک مالی اختصاص داد. ترکیه، انگلستان و روسیه به دلیل این بیماری حقوق سالمندان را به خانه‌های خود رساندند.

 تدابیر در سیستم و سازمان‌های بهداشتی

همزمان با افزایش شمار مبتلایان در کشورهایی که بیشترین آسیب از بحران کرونا را متحمل شده‌اند، در سیستم بهداشتی آنها نیز مشکلات بزرگی در تامین تجهیزات و مواد پزشکی ایجاد شده و در تهیه تجهیزات پزشکی و لوازم حفاظتی مانند ماسک و دست‌کش و کیت‌های تشخیص با مشکلاتی مواجه شدند.

ترکیه از آغاز گسترش این بیماری در تامین ماسک با هیچ مشکلی روبرو نشد. سازمان‌های دولتی و خصوصی ماسک تولید کردند و بین شهروندان به صورت رایگان توزیع شد. همچنین ۳ میلیون ۶۱۵ عدد ماسک N95 در اختیار پزشکان قرار گرفت.

درحالی که درمان بیماران کووید-۱۹ به صورت رایگان صورت ‌می‌گیرد، یک میلیون کیت تشخیص سریع کرونا مورد استفاده قرار گرفت. همچنین طرح بسیج ملی مقابله با کرونا اعلام شد و تمامی بیمارستان‌های خصوصی نیز به بیمارستان پاندمی تبدیل شدند. همچنین فعالیت ساخت دو بیمارستان جدید در استانبول نیز آغاز شد.

همچنین در ترکیه پرداخت مبتنی بر عملکرد کادر درمانی نیز طی سه ماه از بالاترین میزان صورت گرفته و کیت‌های تشخیص کرونا در بسیاری از کشورهای که بیشترین آمار ابتلا به این بیماری را دارند به صورت رایگان صورت می گیرد. تنها برزیل و هلند از شهروندان هزینه این کیت‌ها را دریافت می‌کنند.

درمان بیماری کووید-۱۹ در تمامی این کشورها به جز هلند نیز رایگان است. درحالی که آمریکا بخشی از هزینه درمان را برعهده می‌گیرد، ایران نیز تنها ۱۰ در صد هزینه را از بیماران درخواست می کند.

از سوی دیگر نیازها برای تامین تجهیزات پزشکی به جز ترکیه، آلمان، چین، روسیه، کانادا، هلند، سوئیس و پرتغال ادامه دارد. به جز کشورهای ترکیه، اسپانیا و ایتالیا توزیع ماسک به صورت رایگان وجود ندارد.

در همین حال به جز کشورهای ترکیه، آلمان، چین، برزیل، سوئیس، پرتغال و اسرائیل بسیاری از کشورها به ویژه آمریکا با کمبود ماسک پزشکی مواجه هستند.همچنین مشکل تامین کیت تشخیص کرونا نیز به جز کشورهای ترکیه، آمریکا، آلمان، چین، روسیه، برزیل، سوئیس و اتریش پابرجاست.

آمریکا، اسپانیا، انگلستان، چین، بلژیک و هند با کمبودی تخت بیمارستانی مواجه هستند و ۷ کشور نیز نیاز به تجهیزات مراقبت ویژه و ۱۵ کشور دیگر نیز نیاز به دارو دارد. تنها ۶ کشور از جمله ترکیه برای کادر درمانی کمک مالی اضافی می دهد.

انتقال شهروندان مقیم خارج و همبستگی بین‌المللی

کشورها برای انتقال شهروندان خود در خارج از کشور اقدام کردند. ترکیه یکی از اولین کشورهایی بود که در این زمینه اقدام کرد. هزاران شهروند از کشورهای آسیایی و اروپایی منتقل شده و روند انتقال حدود ۲۵ هزار شهروند دیگر نیز با ۱۹۵ پرواز ویژه ادامه خواهد داد.

در این راستا آمریکا ۶۳ هزار، اسپانیا ۲۴ هزار، ایتالیا ۶۰ هزار، فرانسه ۱۴۸ هزار، آلمان ۲۴۰ هزار، انگلستان ۷۵۰۰ هزار، چین ۱۴۵۷ هزار، بلژیک ۶ هزار، برزیل ۱۳ هزار، روسیه ۱۵۰هزار، کانادا ۵ هزار، هلند ۵ هزار، سوئیس ۲۷۰۰ هزار، پرتغال ۷۵۰۰ هزار، اتریش ۷۵۰۰ هزار، هند ۱۲۵ هزار و ایرلند ۲۵۰ شهروند خود را بازگردانده‌اند.

ترکیه همچنین برای همبستگی با کشورهای خارجی در برابر شیوع کووید-۱۹ به ۳۰ کشور از جمله انگلستان، ایتالیا، اسپانیا و بالکان لوازم پزشکی ارسال کرد.

به جز ترکیه چین به ۱۲۰، آمریکا به ۴۲، هند به ۳۱، روسیه به ۱۰، آلمان به ۵، سوئیس به ۵، انگلستان، هنلد، پرتغال و اسرائیل هر یکی از آنها به یک کشور کمک ارسال کرده‌اند.

 تدابیر اقتصادی

ترکیه برای کاهش تاثیرات بحران ویروس کرونا بر اقتصاد کشور در پرداخت مالیات و وام سهولت ایجاد کرد. به تمامی شرکت‌های که از این بحران آسیب دیده‌اند به شرط کاهش در شاغلان حاضر در محل کار از ۱۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون لیر وام ارائه شد.

همچنین ۲۰ کشوری که بیشترین آمار ابتلا را دارند به جز برزیل، سوئیس و اسرائیل در پرداخت مالیات برای بخش خصوصی سهولت ایجاد کردند.

کشورهای اسپانیا، فرانسه، آلمان، چین، ایران، روسیه، هلند، سوئیس و هند نیز از ارائه وام به شرکت‌ها حمایت کردند.

کمک‌های اجتماعی

در این دوره همچنین برای کمک به نیازمندان اقداماتی انجام شد. ترکیه در این راستا ممیان هر خانواده‌ نیازمند هزار لیر توزیع کرد. در مجموع به ۲.۱ میلیون خانواده نیازمند کمک‌رسانی شد و قرار است در مجموع از ۴.۵ خانواده حمایت شود. کشورهای دیگر نیز به جز هلند و سوئیس برای نیازمندان برنامه‌هایی برای کمک‌رسانی راه‌اندازی کرده‌اند.

برای ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید
logo shayan
logo shayan

ارائه دهنده خدمات مهاجرتی و اقامتی برای ایرانیان در کشور ترکیه که شامل خدمات: خرید ملک، رهن ملک، شهروندی، تحصیل، پزشکی و ... در کشور ترکیه.

اقامت ترکیه

اخد اقامت ترکیه

خرید مسکن در ترکیه

خرید ملک در ترکیه

تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه

ثبت شرکت در ترکیه

ثبت شرکت در ترکیه

اشتراک گذاری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *