تحصیل پزشکی در ترکیه

فهرست مطالب

تحصیل پزشکی در ترکیه

در سال های اخیر رشته پزشکی در ترکیه مورد توجه بسیاری از دانش آموزان ایرانی قرار گرفته است. شاید بتوان چند دلیل را برای این افزایش تقاضا برشمرد که مهمترین آنها تحصیل رایگان و یا تحصیل با هزینه های بسیار پایین در ترکیه می باشد. البته بسیاری از افراد ترجیح می دهند در دانشگاه ها و کشورهایی درس بخوانند که وزارت بهداشت ایران بعد از پایان تحصیل و بازگشت به ایران مدارکشان را مورد ارزیابی و تایید قرار می دهد.

ترکیه می تواند مقصد بسیار مناسبی برای متقاضیان تحصیل پزشکی با آزمون اس ای تی باشد. چون علاوه بر تحصیل ارزان در بهترین دانشگاه های اروپا، هزینه های پایین زندگی نیز بسیار در این تصمیم موثر می باشد. 

در نظر بگیرید شما در کشورهای اروپایی باید این هزینه ها را به یورو پرداخت کنید که به دلیل نوسانات ارزی در ایران این امکان برای بسیاری از خانواده ها ممکن نمی باشد. هزینه ها در ترکیه به لیر می باشد و این موضوع سبب آسوده خاطری بسیاری از خانواده ها میشود. در ادامه این مقاله تمام مراحل تحصیل در ترکیه را میتوانید فرا بگیرید.

در نظر بگیرید شما در کشورهای اروپایی باید این هزینه ها را به یورو پرداخت کنید که به دلیل نوسانات ارزی در ایران این امکان برای بسیاری از خانواده ها ممکن نمی باشد. هزینه ها در ترکیه به لیر می باشد و این موضوع سبب می شه که بسیاری از والدین کمی خیالشون راحت بشه. در ادامه این مقاله تمام مراحل تحصیل در ترکیه را میتوانید فرا بگیرید.

پزشکی در ترکیه

آزمون پزشکی در ترکیه

برای ورود به دانشگاه های معتبر و رشته های پزشکی و دندان پزشکی دانشجویان باید در یکی از دو آزمون SAT و یا YOS شرکت کنند. از آنجایی که ازمون اس ای تی در سراسر دنیا سالانه به زبان انگلیسی برگزار می شود نسبت به آزمون YOS متقاضیان بیشتری در میان دانشجویان خارجی دارد. 

یکی دیگر از معایب آزمون YOS این است که هر دانشگاه به صورت مستقل این آزمون را برگزار می کند و فقط نمرات یوس خود را قبول می کند. این در حالی است که نمرات ازمون اس ای تی از نظر اکثر دانشگاه ها معتبر است.

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه دارای شرایط خاصی است. اولین شرط این است که متقاصی تحصیل در این رشته باید مدرک دیپلم خود را دریافت کرده یا در حال تحصیل در سال آخر مقطع دبیرستان باشد. شرط دوم که یکی از شروط اساسی میباشد، کسب نمره قبولی در آزمون یوس YOS  ویا آزمون SAT ترکیه است. 

آزمون یوس هر ساله توسط سازمان یوک ترکیه در مقاطع کارشناسی و دکتری، و در رشته های پزشکی و دندانپرشکی برگزار میشود. آزمون یوس، معیار سنجش دانشگاه های ترکیه برای پذیرش دانشجو از کشورهای خارجی است. این آزمون در گذشته به صورت سراسری (مشابه کنکور در ایران) برگزار میشد؛ اما همان طور که پیشتر گفتیم، امروزه اکثر دانشگاه های ترکیه آزمون یوس خود را به شکل اختصاصی برگزار میکنند. مدرک آزمون یوس به مدت ۲ سال اعتبار دارد. این آزمون شامل ۲ بخش اصلی است:

بخش اول آن شامل سوالات هوش، هندسه و ریاضیات است. شما برای پاسخ به این بخش، باید از قبل انتخاب کنید که به زبان انگلیسی به سوالات پاسخ میدهید، یا زبان ترکی. سوالات این بخش چندان سخت نیستند و با مقداری مطالعه میتوانید با موفقیت به آنها پاسخ دهید.

بخش دوم شامل سوالاتی به زبان ترکی است. این بخش فقط مختص کسانی است که قصد تحصیل به زبان ترکی را دارند. باید به این نکته اشاره کنیم که تحصیل در ترکیه علاوه بر زبان ترکی، به زبان انگلیسی نیز میسر است. برای این منظور، باید مدرک آیلتس ۶ یا بالاتر داشته باشید.

نمره آزمون YOS از ۱۰۰ محاسبه میشود و هر ۴ جواب غلط، یک پاسخ صحیح شما را حذف میکند. همچنین، هزینه ثبت نام آزمون یوس ترکیه بسته به دانشگاه مورد نظر، متفاوت است و میتواند از ۲۰۰ لیر تا ۱۳۰۰ لیر متفاوت باشد.

شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه

برای پذیرش در دانشگاه های پزشکی ترکیه شرط سنی خاصی وجود ندارد و نمره کسب شده در آزمون یوس در درجه اول اهمیت است. اما اگر دو نفر در این آزمون نمره یکسانی کسب کنند، کسی پذیرش خواهد شد که سن کمتری داشته باشد.

پزشکی در ترکیه

مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه

یکی از دلایلی که موجب شده است تحصیل پزشکی در ترکیه بین ایرانی ها بسیار پرطرفدار باشد، مزایای قابل توجه آن است. دانشگاه های پزشکی ترکیه اعتبار قابل توجهی دارند و وزارت بهداشت ایران، ۱۵ دانشگاه ترکیه را معتبر اعلام کرده است. همچنین، مدرک تحصیلی پزشکی در ترکیه، در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی معتبر است. مدارک آموزشی صادره از کشور ترکیه، از سال ۲۰۰۱ و پس از پیوستن این کشور به سیستم آموزشی اتحادیه اروپا، مورد تایید این اتحادیه و اعضای آن میباشد. 

برای ایرانی ها، این مزایا از این بخش نیز فراتر میرود. نزدیکی مسافت، پایین بودن هزینه تحصیل نسبت به سایر کشورهای اروپایی، ارائه کارت طبابت بین المللی و… تنها بخشی از مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه هستند. همچنین، تدریس دروس به زبان انگلیسی، یک مزیت بزرگ است که باعث میشود پس از کسب تخصص پزشکی در ترکیه، بتوانید در تعداد زیادی از کشورهای سراسر دنیا به طبابت مشغول شوید.

پزشکی در ترکیه

هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه

برای ثبت نام در این آزمون نیازی نیست که حتما تحصیلات دبیرستان خودتون رو تموم کرده باشید یعنی می تونید سال آخر دبیرستان هم باشید. به سایت کالج برد برید و فرم های مربوطه رو با دقت پر کنید. در بخش آدرس حتما آدرس واقعی خودتون رو بنویسید و ایمیلی که مورد استفاده قرار می دهید و فعال هست رو وارد کنید. در واقع بعد از پر کردن مرحله به مرحله فرم ها که بسیار زمان بر هم هست می توانید حوزه امتحانی خودتون رو مشخص کنید و در آخر بایستی هزینه مربوط به ثبت نام رو که در حدود ۱۰۰ دلار آمریکا می باشد را در صورتی که مستر کارت و یا ویزا کارت داشته باشید می تونید پرداخت کنید. حتی افرادی که نسبت به افتتاح حساب در ترکیه اقدام کردند نیز به راحتی می توانند این هزینه ها را واریز کنند. اگر ثبت نام با تاخیر داشتید و یا درخواست تغییر حوزه آزمون خودتون رو داشتید باید علائه بر ۱۰۰ دلار هزینه اولیه ثبت نام مبلغ ۳۰ دلار دیگر پرداخت نمایید.

یکی دیگر از هزینه های تحصیل پزشکی در ترکیه، شهریه دانشگاه است. هزینه شهریه دانشگاه های پزشکی نسبت به اینکه در کدام دانشگاه در حال تحصیل هستید متفاوت است. هزینه دانشگاه های دولتی حدودا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار است و هزینه دانشگاههای خصوصی متغییر است و ممکن تا ۲۰۰۰۰دلار باشد.

پرشکی در ترکیه

معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه

رشته های پزشکی و پیراپزشکی میبایستی در کشور مذکور مراحل معادل سازی را انجام دهند و مدارک خود را به تایید مراکز بهداشتی آن کشور برسانند.

شغل پزشکی قبلا جزو مشاغل غیرمجاز برای خارجیان درترکیه بود اما اکنون بلامانع می باشد. پزشکانی که برای دریافت مجوز کاری از ترکیه اقدام مینمایند میبایستی ابتدا مدارک خود را معادل سازی نمایند. البته ذکر این نکته الزامی میباشد که پزشکان خارجی در ترکیه در صورتی میتوانند مجوز کاری دریافت نمایند که در مراکز خصوصی و غیر دولتی مشغول به کار شوند، و برای این که مراکز خصوصی سلامت بتوانند با پزشکان خارجی در ترکیه همکاری کنند نخست باید درخواست مجوز اولیه از وزارت بهداشت نمایندو برای دریافت مجوز کاری برای پزشکان در ترکیه، پزشکان میبایستی مدرک معادل سازی شده از تحصیلات تکمیلی ترکیه (YÖK) و حداقل نمره ۸ اخذ شده از آزمون زبان ترکی را داشته باشند. در ادامه قصد داریم در مورد چگونگی معادل سازی مدارک پزشکی در ترکیه توضیحات مفصلی را ارایه نماییم.

مجوز کار پزشک خارجی در ترکیه بر اساس قانون جدید بین المللی کار، شماره ۶۷۳۵ به روز شده است. بر اساس این قانون ۶۷۳۵ اصلاحیه قانون اجازه استخدام پزشکان خارجی فقط شامل پرستاران و یا پزشکان است. ماماها، داروسازان و … ممنوعیت برای کار در ترکیه دارند. به غیر از پزشکان، تعداد قابل توجهی از مجوزهای کار، دستیاران پرستاری، پرستاران و دستیاران هستند. ماماها یکی از حرفه های ممنوعه هستند، اما اغلب آنها دستیار پرستار و پرستار هستند که به عنوان ماماها عمل می کنند.

کسانی که فارغ التحصیل از یک دانشکده پزشکی در یک کشور خارجی هستند ، برای معادل سازی مدارک خود در ترکیه ابتدا باید گواهینامه و یا دانشنامه و یا تخصص خود را داشته باشند. مدارک پزشکی جهت معادل سازی به شورای آموزش عالی (YÖK) فرستاده میشود. شخص متقاضی برای دریافت تاییدیه شورای آموزش عالی میبایستی مدرک زبان ترکی خود که در سطح B میباشد را به شورای آموزش عالی ارایه نماید. مدرک زبان ترکی میبایستی تا یک سال پس از درخواست ارایه گردد. لازم به ذکر است که پزشکانی که از دانشگاه های ترکیه فارغ التحصیل شده اند نیازی به ارایه مدرک زبان ترکی ندارند.

در حالت کلی مراحل اداری و پروسه معادل سازی مدارک (Denklik ) شامل دو مرحله می باشد که قسمت اصلی آن توسط واحد مربوطه در شورای آموزش عالی ترکیه (YÖK ) انجام میگیرد . برای اتمام مراتب اداری ، پزشکان متقاضی معادل سازی مدارک پزشکی در ترکیه بایستی در آزمونی به نام ” آزمون تعیین سطح ” که به آزمون (STS) معروف میباشد شرکت کنند. قبولی در این آزمون جهت معادل سازی مدارک الزامی است.

متقاضی بایستی به صورت آنلاین و از طریق وبسایت رسمی سازمان (YÖK) نسبت به تشکیل پرونده و بارگذاری مدارک و سپس ارسال پستی یا تحویل حضوری آنها اقدام نماید. بعد از تشکلیل پرونده ، در مدت زمان تقریبا ۴ تا ۶ ماه پرونده متقاضیان بررسی میشود و چنانچه نقصی مدارکی وجود داشته باشد به متقاضی جهت رفع نقایص اعلام میشود و در صورت تاییده برگه معادل صادر میشود. البته باید در نظر داشته باشیم که قبل از تایید نهایی ارایه جواب آزمون STS الزامی می باشد.

مشاوره رایگان تلفنی

هفت روز هفته از ساعت ۹ صبح تا ۶ بعد از ظهر

۲ دیدگاه ها

  • خوبین
    یه سوال داشتم
    اگه یه نفری رشته پزشکی قبول بشه
    ولی وطنتاشی نداشته باشه
    بعد از فارغ‌التحصیلی اجازه کار کردن رو داره؟

    • سلام روزتون بخیر باید بعد از تحصیل یک سال از طریق اجازه کار توسط یک مرکز فعالیت کنند تا بتوانند درخواست شهروندی بدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *