هزینه های زندگی در کشور ترکیه متوسط بوده و نزدیک به هزینه های زندگی در ایران می باشد. ترکیه دارای اقتصادی رو به رشد است و هزینه زندگی در بعضی ازشهرهای بزرگ این کشور نسبت به شهرهای دیگر کمی بالاتر است.البته در عوض فرصتهای شغلی،تحصیلی و همچنین جاذبه های توریستی فراوانی در داخل یا اطراف این شهرها قرار دارند.هنگام ارزیابی و بررسی هزینه های زندگی در کشور ترکیه باید به چند نکته توجه کرد وآن اینکه در درجه اول این بررسی برای چه افرادی صورت میگیرد.طبیعتاً هزینههای زندگی در هر جایی از دنیا بستگی به نوع زندگی آن شخص، نوع خوراک، پوشاک، محل و منطقه زندگی و… دارد. اما میانگین هزینه ماهانه زندگی در این کشور، حدوداً چیزی در بین ۲٫۵۰۰ تا ۳٫۰۰۰ لیر (تقریباً معادل ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار) در ماه است. تجربه زندگی در ترکیه نشان میدهد که به طور متوسط میزان اجاره یک خانه ۷۰ متری در ترکیه، چیزی در حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ لیر است.هزینه هر لیتر بنزین در ترکیه ۶٫۵ لیر است.
هزینه های زندگی در کشور ترکیه
در ادامه انواع هزینه های زندگی در ترکیه را بررسی خواهیم کرد.
هزینه حمل و نقل
پرداخت هزینه حمل و نقل و استفاده از وسایل نقلیه عمومی (انواع قایق، اتوبوس، مترو و…) به دو صورت نقدی و الکترونیکی و بنا به دوری و نزدیکی مبدا تا مقصد ،نوع وسیله حمل ونقل بین ۲الی۴ لیرانجام میشود. هزینههای حمل و نقل در شهر استانبول و آنکارا کمی بیشتر از سایر شهرهای ترکیه است.در مجموع می توان در حالت کلی هزینه های زندگی در این کشور را به چند دسته تقسیم کرد:هزینه مسکن و اجاره خانه- حمل ونقل- هزینه تحصیل-خرید پوشاک.مواد غذایی-هزینه انرژی-هزینه های پزشکی و درمان-سفر و تفریح هزینه حمل و نقل نیز مسئله مهمی است. اینکه شما قصد دارید با خودروی شخصی یا امکانات حمل و نقل عمومی استفاده کنید اهمیت زیادی دارد.جالب اینجاست که بدانید بسیاری از مردم دو طرف بخش آسیایی و اروپایی استانبول جهت رفتن به بخش دیگر از قایق ها و کشتی های مسافربری استفاده میکنند که قیمت آنها نیز گران نیست.
هزینه خرید و یا اجاره خانه
هزینه خرید ملک ترکیه و یا اجاره مسکن در شهرهای مختلف متفاوت است برای مثال در شهرهایی مانند استانبول یا ازمیر اجاره یا خرید خانه بیشتر است.البته در این شهر ها نیز بنا به نزدیک یا دور بودن به مرکز شهر و نوساز بودن خانه قیمت ها متفاوت است.
همچنین بخوانید: با پاسپورت ترکیه به چند کشور می توان سفر کرد
هزینه تحصیل در ترکیه
در مجموع هزینه های تحصیل در ترکیه هم در دانشگاه ها و هم در مراکز آموزش عالی،بیشتر از هزینه های مربوط به آموزش و پرورش در ایران است.شهریه دانشگاه های دولتی برای شهروند ترکیه این کشور رایگان است ولی دانشجویان خارجی باید هزینه پرداخت کنندالبته نسبت به دانشگاه های خصوصی هزینه ای کمتری پرداخت میکنند و در مجموع هزینه در دانشگاه ها بنا بر رشته ، مقطع تحصیلی و دانشگاه مورد نظر و امکانات آن فرق میکند. مدارس ترکیه را نیز میتوان به چند دسته تقسیم کرد: مدارس دولتی که شهریه ای دریافت نمیکنند- مدارس خصوصی که شهریه های نسبتا بالایی دریافت میکنند و مدارس بین المللی نیزکه اغلب کمی گران هستند.
هزینه پوشاک و لباس در ترکیه
ترکیه یکی از تولییدکنندگان پوشاک و البته جین در دنیاست به همین دلیل خرید لباس و کفش های تولید شده در ترکیه برای شهروندان این کشور و ایرانیان بسیار مقرون به صرفه و مناسب و همچنین ارزانتر از ایران داست .
هزینه مواد غذایی
مواد غذایی در ترکیه دارای کیفیت بالایی هستند ولی هزینه مواد غذایی چندان ارزان نیست،اما این هزینه ها مثل محصولات کشاورزی در ایام فصل سال متغیر است بطور مثال عموما سبزیجات و میوه جات در فصل تابستان ارزانتر ازفصل زمستان می باشد. هزینه انرژی:هزینه مصرف انرژی در ترکیه کمی بالاست البته با کمی صرفه جویی می توان برآن چیره شد.
همچنین بخوانید: اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت
هزینه بهداشت و پزشکی در ترکیه
هزینه ی بیمه درمانی در ترکیه به طور کامل به نوع بیمه ی انتخابی و هزینه ای که برای آن می پردازید دارد. طبق قانون حاکم بر کشور ترکیه، کلیه ی افراد زیر هفده سال و بالای شصت و پنج سال نیازی به پرداخت هزینه برای بیمه شدن نداشته و بیمه ی آن ها کاملا رایگان خواهد بود. در غیر این صورت باقی افرادی که در بازه ی زمانی بین این سنین قرار می گیرند، مجبور به پرداخت هزینه برای بیمه درمانی هستند. به طور کلی هزینه ی بیمه درمانی برای افراد بین هجده تا شصت وپنج سال ، بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ لیر در سال خواهد شد.
خدماتی که توسط بیمه درمانی مورد پوشش قرار نمی گیرد.
مواردی از جمله حوادث طبیعی شامل این گونه بیمه ها نمی شود. برای مثال سیل، زلزله، آتشفشان، رانش زمین از جمله این موارد هستند. هم چنین حوادثی چون جنگ، شورش، اغتشاش عمومی، اقدامات تروریستی و فعل و انفعالات هسته ای نیز از جمله مواردی هستند که توسط بیمه درمانی مورد پوشش قرار نمی گیرند. هم چنین انجام ورزش های حرفه ای و یا ورزش هایی که خطرناک تلقی می گردند مانند اسکی، پرش با چتر، صخره نوردی و … جز این موارد هستند.
قیمت بنزین در ترکیه
قیمت بنزین در سالهای گذشته همرا ه با افزایش قیمت دلار دراین کشور افزایش بی سابقه ای داشته است حتی سایر سوخت ها(گازوئیل و ا ال.پی.جی) ظرف سه سال گذشته در این کشور ۲۰% افزایش داشته است..البته نرکیه کشوری قانونمند است و قیمت های سوخت توسط سازمان تنظیم و کنترل انرژی ترکیه تنظیم میشود
هزینه گردش و تفریح در ترکیه
درترکیه انواع تفریحات و سرگرمی ها برای مردم با سنین مختلف وجود دارد.از سینما و پارک های آبی. از رستوران ها،کافه ها تا مراکز هنری و برگزاری کنسرت های موسیقی، همچنین مراکز بازی های کودکان و نوجوانان و یا موزه های مختلف و یا انجام انواع ورزش های آبی در شهرهای ساحلی ترکیه هنگام تابستان.
همچنین بخوانید: معادل سازی مدارک در ترکیه
بدون دیدگاه