یکی از بهترین روش هایی که شما می توانید کسب و کار خود را در کشورهای اطراف گسترش دهید، از طریق ثبت برند است. در میان کشورهای همسایه ایران، ترکیه روابط تجاری و اقتصادی بسیار خوبی با کشور ما دارد و به همین دلیل هم بسیاری از افراد به دنبال ثبت برند در ترکیه هستند. این مطلب، ما به طور کامل درباره مراحل ثبت برند در ترکیه برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد. پس اگر شما هم به دنبال راهی برای گسترش و رونق کسب و کار خود در کشور ترکیه هستید، به هیچ عنوان خواندن این مقاله را از دست ندهید.
همچنین بخوانید: ثبت شرکت در ترکیه 2024 / از قوانین و هزینه تا اخد اقامت
دلایل متعددی وجود دارند که باعث شده اند بسیاری از افراد به دنبال ثبت علامت تجاری در ترکیه باشند. با این حال، یکی از مهمترین دلایل این موضوع، موقعیت تجاری بسیار خوب ترکیه در خاورمیانه است. این کشور یکی از مهم ترین دروازه های تجاری بین اروپا و خاورمیانه شناخته می شود و اگر شما بتوانید در ترکیه ثبت شرکت کنید، می توانید به کشورهای اروپایی نیز دسترسی داشته باشید.
البته بهتر است قبل از این که برای ثبت برند در ترکیه اقدام کنید، تمام جوانب این کار را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، شما باید از تعیین کنید که می خواهید در چه زمینه ای برند خود را راه اندازی نمایید. به عنوان مثال، ممکن است ثبت برند لباس در ترکیه نسبت به لوازم خانگی متفاوت باشد. بعد از توجه به این موارد و شرایط اقتصادی، نوبت به آن می رسد که مراحل ثبت برند را نیز یاد بگیرید. در ادامه، هر چیزی که شما باید درباره این مسئله بدانید را برایتان توضیح خواهیم داد.
شرایط ثبت برند در ترکیه
قبل از این که مراحل ثبت برند در ترکیه را برای شما توضیح دهیم، خوب است بدانید که برای انجام این کار، باید چه شرایطی داشته باشید. اولین کاری که برای انجام این فرایند به آن نیاز دارید، نام کامل و اطلاعات دقیق از سهامداران، شرکت، آدرس شرکت، حوزه فعالیت آن و حتی مقدار سرمایه ای که قصد دارید برای آغاز کسب و کار خود بپردازید را در نظر بگیرید.
علاوه بر این، نوبت به آن می رسد که برای تعیین علامت تجاری یا لوگوی شرکت خود اقدام کنید. توجه داشته باشید که لوگوی شرکت شما به هیچ عنوان نباید با علامت های تجاری سایر کسب و کارها مطابقت داشته باشد. به جز این موارد، مهمترین شرایط دیگری که باید برای ثبت برند در ترکیه مد نظر قرار دهید، این است که تمام مالیات ها را در زمان تعیین شده به صورت مرتب پرداخت کنید.
مراحل ثبت برند در ترکیه
برای ثبت برند در کشور ترکیه باید مراحل متعددی را طی کنید. اگر هم اطلاعات کافی در این زمینه ندارید و می خواهید مطمئن باشید که تمام کارها را به شکل درست انجام می دهید، می توانید با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید. با این حال، در این قسمت، مهمترین مراحل ثبت برند در ترکیه را توضیح می دهیم. پس تمام این مراحل را با دقت مطالعه کرده و همه آنها را انجام دهید.
- تنظیم اساسنامه شرکت: برای تنظیم اساسنامه، باید آن را به امضای مدیران و دفاتر تجاری شرکت مورد نظر خود برسانید و سپس باید به صورت محضری تایید شود.
- تکمیل فرم های مربوطه: به منظور ثبت شرکت در این کشور، باید برخی فرم های مربوط به همین حوزه را دریافت و تکمیل کنید.
- گرفتن شماره مالیات: در قدم بعدی، باید از خزانه داری کشور ترکیه، یک شماره مالیات مختص به شرکت خود دریافت کنید و شماره هم مالیات خود را بپردازید.
- تاییدیه اساسنامه: سپس باید اساسنامه ای که تنظیم کرده اید، به تایید دفتر رسمی ترکیه برسد. با دریافت تاییدیه اساسنامه، می توانید در اتاق بازرگانی هم ثبت نام کنید.
- ثبت نام شرکت در اتاق بازرگانی: به منظور ثبت برند و شرکت در کشور ترکیه، ثبت نام شرکت در اتاق بازرگانی این کشور ضروری است.
- دریافت تاییدیه و وکالت نامه: در این مرحله، باید تاییدیه مورد نیاز را دریافت کنید و از طرف دفتر رسمی کشور ترکیه، تاییدیه وکالت نامه خود را بگیرید.
- فرم خزانه داری: بعد شما باید فرم خزانه داری کشور ترکیه را به وجود آورده و تکمیل نمایید.
- تایید فرم خزانه داری: در نهایت، نوبت به آن می رسد که فرم خزانه داری که پیش از این به وجود آورده اید را به اداره دارایی ترکیه ببرید و بعد از بررسی های لازم، تاییدیه آن را دریافت نمایید.
شیوه های ثبت برند در ترکیه
شیوه های متعددی برای ثبت برند در ترکیه وجود دارند که شما می توانید بر اساس شرایط خود و شرکتتان، یکی از آنها را انتخاب کنید. با این حال، توجه داشته باشید که قبل از ثبت برند، باید شرکت خود را در کشور ایران ثبت کرده باشید تا بتوانید این کار را در ترکیه نیز انجام دهید.
مدت زمان ثبت برند در این کشور می تواند بین ۳ تا ۶ ماه به طول بیانجامد. ممکن است برخی از افراد ثبت شرکت را با ثبت برند اشتباه بگیرند. با این حال، باید بگوییم که هر یک از این موارد، موضوعات متفاوتی هستند. به طوری که اگر بخواهید ثبت برند انجام دهید، از قبل باید ثبت شرکت را انجام داده باشید و در قدم بعدی به سراغ ثبت برند تجاری خود بروید. با انجام این کار، می توانید کسب و کار خود را گسترش داده و به صورت بین المللی فعالیت خود را آغاز نمایید.
همینطور بخوانید: خرید ملک در ترکیه 2024 / لیست قیمت خانه در ترکیه + فایل های موجود
از طرف دیگر، اگر بخواهید از طریق ثبت اختراع برند خود را در ترکیه ثبت کنید، نیازی نیست که قبل از آن در ایران برند را ثبت کرده باشید. در عوض، می توانید به صورت مستقیم برند خود را در کشور ترکیه نیز ثبت کنید. در این شرایط، مدت زمان ثبت برند بین ۳ تا ۵ ماه طول می کشد.
به منظور این نوع ثبت برند، علامت تجاری شما بعد از ثبت شدن در بولتون رسمی، به مدت سه ماه همان جا می ماند و اگر هرگونه اعتراض از طرف شخص ثالثی نسبت به برند شما شکل نگرفت، می توانید آن را ثبت کنید. با این حال، اگر در این بازه زمانی سه ماهه اعتراضی به برند شما وارد شود، به مدت دو ماه وقت دارید تا تغییرات مورد نیاز را در آن اعمال کنید. از دیگر راه های ثبت برند در ترکیه، می توان به روش های زیر اشاره کرد:
تاسیس شرکت حقوقی
یکی از بهترین و پرطرفدارترین روش های ثبت برند در این کشور، با استفاده از تاسیس شرکت های حقوقی است. به این صورت که شما در ابتدا شرکتی در کشور ترکیه ثبت می کنید و در قدم بعدی، برای ثبت برند خود درخواست می دهید. در این شرایط، خود شما باید به عنوان مالک شرکت و صاحب برند اعلام شوید.
ثبت برند در کشور ترکیه از طریق روش مادرید
یکی از مهم ترین مزایای ترکیه برای ثبت برند، این است که در میان کشورهای مادرید قرار می گیرد. ۸۵ کشور در سراسر دنیا تحت این عنوان در حال فعالیت هستند که ترکیه هم یکی از آنهاست. نکته جالب توجه درباره ثبت برند از طریق روش مادرید، این است که با پرداخت هزینه مجزا، می توانید برند خود را در کشورهایی که عضو کنوانسیون مادرید هستند، به راحتی ثبت کنید.
مهم ترین کشورهای عضو ثبت برند مادرید، همه کشورهای اروپایی، کشورهای آمریکایی، آسیای شرقی و استرالیا به شمار می آیند. پس با توجه به این موضوع، می توان گفت که ثبت علامت تجاری در ترکیه با استفاده از این روش، کسب و کار شما را فوق العاده گسترده تر می کند. زیرا می توانید به همه کشورهای اروپایی و آمریکایی هم دسترسی داشته باشید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت برند در ترکیه
برای این که بتوانید در سایت ثبت برند در ترکیه ثبت نام کنید و برند مورد نیاز خود را تایید نمایید، به مدارک خاصی نیاز دارید. البته باید گفت که مدارک مورد نیاز برای ثبت برند در این کشور برای افراد حقیقی و حقوقی با یکدیگر متفاوت است.
برای مثال، افراد حقیقی که بخواهند از طریق سیستم مادرید برند خود را ثبت کنند، باید از اظهارنامه برند ثبت شده خود در کشور ایران به همراه پاسپورتشان کپی گرفته و آنها را ترجمه نمایند. با این حال، اگر اشخاص حقوقی بخواهند برند خود را در ترکیه ثبت کنند: به مدارک زیر نیاز دارند:
- مدارک هویتی مانند کارت ملی و شناسنامه مدیرهای شرکت
- کپی پاسپورت مدیرعامل شرکت
- رسید پرداخت هزینه های مورد نیاز برای اظهارنامه بین المللی
- ترجمه کپی اظهارنامه برند تجاری ثبت شده در ایران
- ترجمه و اصل آگهی تاسیس شرکت در روزنامه به صورت رسمی
- ترجمه و اصل آگهی آخرین تغییرات شرکت به صورت رسمی در روزنامه
مزایای ثبت برند در ترکیه
اگر هنوز مطمئن نشده اید که ثبت برند در ترکیه چه مزایای زیادی دارد، پیشنهاد می کنیم حتماً به این بخش توجه کنید. در این قسمت، برخی از مهم ترین مزایای ثبت برند در این کشور را نام می بریم.
- امکان وارد شدن به سیستم مادرید: اصلی ترین مزیت ثبت برند در این کشور این است که از طریق آن می توانید برند خود را در کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز ثبت کنید.
- امکان دریافت اقامت: ثبت برند در این کشور به شما کمک می کند تا بتوانید بعد از مدتی اقامت ترکیه را بگیرید. از طرف دیگر، اخذ شهروندی و اقامت ترکیه به شما این امکان را می دهد تا بتوانید به کشورهای متعددی بدون ویزا سفر کنید.
- به دست آوردن LC: زمانی که برند خود را در کشور ترکیه ثبت می کنید، می توانید LC بگیرید. LC به معنای اعتبار اسنادی است که ک های بین المللی ترکیه به خریداران و فروشندگان می دهد.
- رهایی از تحریم های موجود در ایران: در حالت عادی، ایرانیان امکان نقل و انتقال پول از هر بانکی در هر کشوری را ندارند. این در حالی است که ثبت شرکت در ترکیه به آنها این امکان را می دهد تا بتوانند از هر بانکی که بخواهند در سراسر دنیا، پول مورد نیاز خود را جابجا کنند.
- معرفی و تبلیغات شرکت به صورت قانونی: در نهایت، شما با ثبت برند تجاری خود می توانید به صورت کاملاً قانونی و به شیوه درست، برند خود را به دیگران معرفی و تبلیغ کنید.
سخن پایانی
در این مطلب اطلاعات کاملی درباره مراحل و روش های ثبت برند در ترکیه در اختیار شما قرار دادیم. علاوه بر این، خوب است بدانید که هزینه ثبت برند در ترکیه تا حد خیلی زیادی به شرکت شما بستگی دارد. اگر شما هم نگرانی های زیادی برای ورود به سایت ثبت برند در ترکیه دارید و نمی دانید باید چطور این کارها را انجام دهید، بهتر است حتما از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید. تیم کارشناسان شایان در این زمینه کمک بسیار زیادی به شما می کنند تا بتوانید در بازه زمانی کوتاه، برند خود را در ترکیه ثبت کنید.
بدون دیدگاه