ترکیه یکی از بهترین مقاصد برای تحصیل به شمار می رود که به خاطر داشتن دانشگاه های مناسب و همچنین فاصله خیلی کم با ایران، طرفداران بسیار زیادی در میان مهاجران بین المللی و به خصوص ایرانیان دارد. اگر شما هم قصد تحصیل در یک کشور خارجی را دارید، مطمئن باشید که ترکیه می تواند مقصد مناسبی برای شما باشد. در این مقاله، اطلاعات بیشتری درباره تحصیل در ترکیه در اختیار شما قرار خواهیم داد که با استفاده از این اطلاعات، می توانید با خیال آسوده تری برای مهاجرت به ترکیه اقدام کنید.

قبل از این که شرایط تحصیل در ترکیه را برای شما توضیح دهیم، خوب است بدانید که شما قبل از مهاجرت باید به طور کامل کشور مورد نظر خود را بشناسید و بدانید که دانشگاه ها و هزینه های زندگی در این کشور چگونه است. با این حال، به دست آوردن این اطلاعات به صورت کاملا دقیق و معتبر کار بسیار سختی است و بهترین کاری که می توانید برای رسیدن به این هدف انجام دهید، این است که از مشاوره تحصیل در ترکیه تیم شایان کمک بگیرید. اگر شما هم قصد تحصیل در ترکیه را دارید، حتما تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

تحصیل در ترکیه + هزینه، مدارک و شرایط پذیرش 2024

همان طور که پیش از این نیز به اختصار گفتیم، دانشگاه های بسیار زیاد موجود در این کشور موجب شده اند که تحصیل در ترکیه برای مهاجران بین المللی خیلی راحت تر باشد. در ترکیه نزدیک به 166 دانشگاه به صورت دولتی و خصوصی فعالیت می کنند که در این دانشگاه ها بیشتر از 65 هزار دانشجوی بین المللی و هزاران دانشجوی ترک مشغول به درس خواندن هستند.

تحصیل در دانشگاه های ترکیه

فرایند تحصیل در ترکیه برای ایرانیان بسیار راحت است و آنها می توانند با رعایت برخی قوانین و آماده سازی تعدادی مدارک خاص، برای تحصیل در ترکیه به این کشور بروند. البته توجه داشته باشید که علاوه بر به همراه داشتن مدارک و شرایط خاص این نوع مهاجرت، باید هزینه مشخصی به عنوان تمکن مالی هم در حساب بانکی شما وجود داشته باشد تا بتوانید کارهای تحصیل در ترکیه را راحت تر انجام دهید.

برای آشنایی با روش دریافت مشاوره تیم شایان به صفحه مهاجرت به ترکیه مراجعه کنید.

شرایط تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بین المللی

مهم ترین شرطی که باید حتما برای تحصیل در ترکیه داشته باشید، این است که از دانشگاه مورد نظر خود در این کشور پذیرش بگیرید. خوشبختانه دانشجویان بین المللی ایرانی می توانند در هر مقطعی که بخواهند، در ترکیه درس بخوانند و فقط به همین نامه پذیرش و برخی مدارک معمولی دیگر نیاز دارند.

شرایط دیگری نیز برای تحصیل در ترکیه وجود دارند که برخی از مهمترین آنها، مواردی مانند تمکن مالی، نداشتن گپ تحصیلی طولانی، سابقه تحصیلی مناسب و معدل بالاتر از 13، داشتن مدرک زبان و سایر موارد این چنینی هستند. علاوه بر این موارد، شما باید حتما مدارک تحصیلی مقطع قبلی خود را هم به طور کامل به همراه نسخه ترجمه شده آن به همراه داشته باشید.

دوره های تحصیلی در دانشگاه‌ها و مدارس ترکیه

دوره های تحصیلی در ترکیه مانند ایران شامل مقاطع ابتدایی، متوسطه، دبیرستان و مقاطع تحصیلی در دانشگاه می شوند که شما می توانید بسته به شرایط سنی و مقاطع تحصیلی قبلی خود، در یکی از این دوره ها شروع به تحصیل کنید. در این قسمت، مهم ترین دوره های تحصیلی در ترکیه را به صورت مختصر نام می بریم که می توانید بعد از در نظر گرفتن شرایط خود، برای تحصیل در ترکیه در هر یک از این دوره ها اقدام کنید.

◉ مدرسه در ترکیه:

اولین مقطع تحصیلی در کشور ترکیه، مدرسه است که از 6 سالگی آغاز می شود و دانش آموزان باید 5 سال در مقطع ابتدایی درس بخوانند و سپس به مقاطع تحصیلی متوسطه و دبیرستان که هر کدام به ترتیب 3 و 4 سال هستند، می رسد.

توجه داشته باشید اگر شما یا فرزندتان می خواهید در مدارس ترکیه درس بخوانید، باید در ابتدا مدرسه مورد نظر خود را انتخاب کنید و ببینید که آیا بر اساس شرایط شما مناسب است یا خیر. به عنوان مثال، بهترین گزینه برای تحصیل در ترکیه و در مدارس این کشور، این است که به سراغ مدارس بین المللی در این کشور بروید.

مدرسه در ترکیه

البته باید به این نکته اشاره کنیم که برای تحصیل در مدارس خصوصی و بین المللی ترکیه باید هزینه قابل توجهی را به این مدارس بپردازید. این هزینه برای مدارس خصوصی برای هر سال حداقل 4000 دلار است. شاید برای شما جالب باشد که بدانید در ترکیه برخی مدارس ایرانی هم وجود دارند که به زبان فارسی تدریس می شوند و برای دانش آموزان فارسی زبان فوق العاده راحت تر هستند. شهریه مورد نیاز برای ثبت نام در دانشگاه های ایرانی برای هر سال بین 500 تا 1000 دلار است. با این حال، پیدا کردن یک مدرسه ایرانی در شهر مورد نظر شما در ترکیه می تواند فوق العاده سخت باشد.

◉ دوره کاردانی (Ön Lisans Diplomasi):

شامل دو تا سه سال تحصیل به صورت آموزش حرفه ای در زمینه های مختلف تحصیلی می باشد، دانشجویان پس از این دوره می توانند وارد دوره کارشناسی شوند.

هم چنین بخوانید: تحصیل در مدارس ترکیه

◉ دوره کارشناسی رشته های پزشکی و پیراپزشکی (Lisans Diplomasi)

این دوره در رشته های دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی و پزشکی در ترکیه شامل ۵ سال تحصیل در دانشگاه های علوم پزشکی ترکیه است. پس از گذراندن این دوره در رشته پزشکی مدرک Tip Doktorlugu Diplomasi و در رشته دامپزشکی مدرک Veteriner Hekim Diplomasi و در دندانپزشکی مدرک Dis Hekimligi Diplomasi اعطا می شود.

◉ تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه (Lisans Diplomasi):

شما می توانید برای تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی به راحتی اقدام کنید. مهم ترین ویژگی این مقطع تحصیلی این است که هزینه خیلی زیادی از شما دریافت نمی کند و بعد از گرفتن پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود، می توانید برای اقامت تحصیلی به ترکیه بیایید.

این مقطع مانند ایران در ترکیه هم 4 سال طول می کشد که در این بازه زمانی می توانید زندگی خوبی در کشور ترکیه داشته باشید. لازم به ذکر است که برای تحصیل در این مقطع و تجربه یک زندگی دانشجویی در ترکیه باید حتما از قبل در آزمون ورودی پذیرفته شده باشید. این آزمون ها بیشتر برای دانشگاه های دولتی برگزار می شوند و اگر بخواهید به دانشگاه خصوصی بروید، به جای آزمون، رزومه تحصیلی شما را بررسی می کنند.

◉ تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه:

یکی از راه‌ های مهاجرت تحصیلی به ترکیه برای کسانی که تا مقطع کارشناسی را در کشور خود درس خوانده اند، این است که برای مقطع کارشناسی ارشد به این کشور مهاجرت کنند. تحصیل در این مقطع هم در ترکی آنقدر سخت نیست و با داشتن یک رزومه تحصیلی مناسب، می توانید از دانشگاه مورد نظر خود پذیرش بگیرید.

فراموش نکنید که کامل بودن مدارک تاثیر بسیار زیادی در پذیرفته شدن یا نشدن شما در دانشگاه ترکیه دارد. به همین دلیل هم مدارکی که بعدا در ادامه مقاله معرفی می کنیم را حتما آماده کنید. مدت زمان طول دوره کارشناسی ارشد هم بسته به رشته و شرایط شما می تواند متفاوت باشد و غالبا بین 2 تا 3 سال است.

◉ دوره کارشناسی ارشد پیوسته ( Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi )

شامل پنج‌ سال‌ تحصیل‌ تمام‌ وقت‌ در رشته‌ دامپزشکی‌ بعد از دیپلم‌ دبیرستان‌ است.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

◉ تحصیل در مقطع دکترا در ترکیه:

در نهایت، یکی دیگر از دوره های تحصیل در ترکیه که در واقع آخرین مقطع تحصیلی هم به شمار می رود، مقطع دکترا است. برای تحصیل در این مقطع شما باید مدارک فوق العاده کامل و بدون نقصی ارائه دهید. زیرا تحصیل در این مقطع کاملا سازماندهی شده است و بدون داشتن مدارک و شرایط کافی، به هیچ عنوان امکان درس خواندن در ترکیه را نخواهید داشت.

طول دوره مقطع دکترا هم بسته به رشته فرد می تواند بین 4 تا 5 سال به طول بینجامد. یکی از مهمترین شرایطی که باید برای اقامت تحصیلی در ترکیه در مقطع دکترا داشته باشید، نمره آیلتس بین 6 تا 7.5 است. برای این که در مقطع دکترا پذیرفته شوید، باید در آزمون مهارت شرکت کرده و نمره قابل قبول را به دست بیاورید. در قدم بعدی، مدارک و پروپوزال شما مورد بررسی قرار گرفته و در صورت داشتن شرایط کافی می توانید برای تحصیل در ترکیه اقدام کنید.

سیستم آموزشی دانشگاه‌های ترکیه

سیستم آموزشی دانشگاه‌های ترکیه کاملاً مطابق با استانداردهای سیستم آموزشی آمریکا بوده و دروس به‌صورت ترمی- واحدی ارائه می‌شود. زبان آموزشی بسته به دانشگاه و رشته، انگلیسی، فرانسه، آلمانی و یا ترکی خواهد بود؛ تقویم آموزشی دانشگاه‌های ترکیه تقریباً همانند دانشگاه‌های ایران است بدین ترتیب که شروع ترم پائیز از ماه اکتبر و انتهای ژانویه و ترم بهار از فوریه آغاز و در ماه ژوئن به انتها خواهد رسید و ترم‌های تابستانی از جولای تا آگوست خواهد بود.

هم چنین بخوانید: تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

هزینه تحصیل در ترکیه به تومان در سال 2024

هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه به دولتی و خصوصی بودن آن بستگی دارد اما به طور تقریبی در هزینه تحصیل در ترکیه به تومان در سال ۲۰۲۳ در دانشگاه های دولتی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار یا ۵ تا ۱۵ میلیون تومان و در دانشگاه های خصوصی بین ۸ هزار دلار تا ۲۵ هزار دلار یا ۴۰۰ میلیون تا حدود ۱ میلیارد تومان می باشد که این عدد در رشته ها و دانشگاهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال رشته های پزشکی و دندان پزشکی جزء رشته های گران محسوب می شود و به طور میانگین سالی ۱۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ دلار هزینه دارد. این هزینه در سایر رشته های فیزیوتراپی بین ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ در سال می باشد. این مبالغ بعد از تاییدیه دانشگاه و دریافت بورس به حساب دانشگاه باید واریز شود؛ کسانی که در این مقطع در حال تحصیل هستند اجازه ۱۰ ساعت کار در هفته را از سوی دولت دارند.
برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های این کشور در ابتدا باید مدرک دیپلم در مدارس همین کشور یا معادل آن را در دست داشته باشید. به طور کلی تحصیل در این مقطع نیاز به ۴ سال زمان دارد اما در رشته های پزشکی این عدد به ۶ سال میرسد.

تحصیل در مدارس ترکیه؛ مدارک لازم برای ثبت نام در مدارس ترکیه
ترکیه دارای مدارس بین المللی متعددی است از برترین های آن ها می توان به مدارس زیر اشاره کرد:

  • مدرسه بین المللی Istanbul International Community School
    مدرسه بین المللی آمریکایی Üsküdar Amerikan Lisesi – Üsküdar American High School
    مدرسه بین المللی International Pre-school and Kindergarten
    مدرسه بین المللی MEF International School
    مدرسه بین المللی Özel Izmir Amerikan Koleji

مدارس نامبرده شده بین المللی بوده به طوری که تمامی دروس به زبان انگلیسی آموزش داده می شود و زبان ترکی به عنوان زبان دوم مطرح می شود. تحصیل در مدارس ترکیه دارای ۳ مقطع ابتدایی، متوسطه و دبیرستان است که دانش آموز باید در هریک از این مقاطع ۴ سال درس بخواند. سر فصل ها و مطالب این مدارس مطابق سیستم های آموزشی در آمریکا و اروپا است که این موضوع یکی از اصلی ترین دلایل درخواست پذیرش والدین برای فرزندشان در این مدارس است.

این مدارس برای بالا بردن سطح کیفیت آموزش خود کلاس هایشان را با حداقل تعداد دانش آموزان تشکیل می دهند تا به حداکثر بازدهی برسند. این تعداد محدود نیز بر اساس ملیت درخواست کنندگان سنجیده می شود؛ همین شرایط ایده‌آل باعث شده تا بسیاری از والدین فرزندان خود را برای تحصیل به کشور ترکیه بفرستند.

روش های ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه در مقطع کارشناسی

  • شرکت در آزمون yös
  • شرکت در آزمون sat
  • شرط معدل پیش دانشگاهی

ذکر این نکته ضروری است که این کشور سالانه یک بار برای مقطع کارشناسی پذیرش دارد؛ از این رو پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که در این روند با کارشناسان ما در اراتباط باشید تا از زمان دقیق برگزاری این آزمون مطلع شوید؛ تا بتوانید وابسته به این زمان برنامه ریزی دقیق برای شرکت در این آزمون برای تحصیل در ترکیه داشته باشید.

مزایای تحصیل در ترکیه؛ انتخابی سرشار از مزیت‌های ایده‌آل

تحصیل در ترکیه برای ما ایرانیان مزایای بسیاری داشته و نسبت به تحصیل در سایر کشورها، از پارامترهای برتر خاصی برخوردار می‌باشد. به طور مثال اگر هزینه تحصیل در ترکیه به تومان را با هزینه تحصیل در سایر کشورهای دنیا مقایسه کنیم، خواهیم دید که بسیار مقرون به صرفه‌تر می‌باشد. در ضمن اگر واجد شرایط اخذ بورسیه باشید، می‌توانید ۲۵ تا ۷۵ درصد بورسیه دریافت کرده و به نوعی تحصیل رایگان در ترکیه را تجربه نمایید. زیرا در این‌صورت واقعا هزینه چندانی متحمل نشده و از نظر مالی در مضیقه نخواهید بود.

  • وجود فرهنگ های متنوع: ترکیه کشوری مهاجر پذیر است و به همین دلیل هم افراد با فرهنگ های متنوعی در آن زندگی می کنند. از این رو، شما نیز با هر فرهنگی امکان تحصیل در ترکیه را خواهید داشت. البته فاصله بسیار کم ایران تا ترکیه موجب شده که این کشور از نظر فرهنگی شباهت زیادی با ایران داشته باشد.
مزیت های تحصیل در ترکیه
  • هزینه کم زندگی: زندگی دانشجویی در ترکیه نسبت به خیلی از کشورهای دیگر، پایین تر است و به همین دلیل هم شما می توانید با هزینه مناسب تری در این کشور زندگی کنید.
  • دانشگاه های معتبر: دانشگاه‌ های ترکیه برای مهاجرت اعتبار زیادی دارند و به همین دلیل هم می توانید مطمئن باشید که بعد از تحصیل در این کشور با بازگشت به ایران، مدارک شما کاملا قابل قبول واقع خواهد شد.
  • دریافت بورسیه های تحصیلی: ویژگی جالب توجه درباره تحصیل در ترکیه این است که شما می توانید برای کاهش هزینه های خود، از دانشگاه های مختلفی بورسیه بگیرید. البته برای گرفتن بورسیه به منظور کاهش هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه هم باید شرایط خاصی داشته باشید.
  • فرصت های شغلی متعدد: دانشجویان در ترکیه می توانند بعد از اتمام درس خواندن خود نیز از فرصت های شغلی متعدد موجود در این کشور بهره مند شوند. اگر بعد از اتمام دوره تحصیل برای یک بازه زمانی مشخص در ترکیه کار کنند، امکان دریافت اقامت دائم ترکیه را نیز خواهند داشت.

هم چنین بخوانید: معادل سازی مدارک در ترکیه

انواع ویزا و راه های مهاجرت تحصیلی به ترکیه

بر اساس شرایط خود، می توانید از روش های مختلفی برای اخذ ویزا برای تحصیل در ترکیه استفاده کنید. شما با استفاده از ویزای تحصیلی می توانید به صورت موقت وارد کشور ترکیه شده و سپس درخواست اقامت دهید.  راه های مهاجرت تحصیلی به ترکیه بر اساس انواع مختلف ویزا، شامل موارد زیر می شوند:

انواع ویزا و راه های مهاجرت تحصیلی به ترکیه
  • دریافت ویزای کارآموزی: با استفاده از ویزای کارآموزی، دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد می توانند در مقطع مورد نظر خود و در رشته ای که می خواهند، در ترکیه درس بخوانند.
  • دریافت ویزای کارآموزی آراسموس: این روش مهاجرت تحصیلی به ترکیه برای دانشجویانی مناسب است که در اتحادیه اروپا زندگی می کنند و می خواهند در کشورهای خارجی مانند ترکیه درس بخوانند.
  • دریافت ویزای کارآموزی آیسک: به کمک این ویزا، دانشجویان بین المللی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد این امکان را دارند که در پروژه های شرکتی جهانی شرکت کرده و به عنوان کارآموز فعالیت داشته باشند.
  • شرکت در دوره زبان ترکی: در صورتی که زبان ترکی را به طور کامل بلد نیستید، می توانید با شرکت در این دوره ها، راه مهاجرت تحصیلی خود به ترکیه را باز کنید و در عین حال، زبان ترکی را نیز به طور کامل یاد بگیرید.
  • شرکت در دوره های آموزشی دیگر: نه تنها دوره های آموزشی ترکی، این احتمال وجود دارد که بخواهید در دوره های آموزشی رشته های دیگر مانند آرایشگری، آشپزی، هنر و یا هر رشته دیگری نیز در ترکیه آموزش ببینید که در این شرایط باید نوعی ویزای خاص تحصیلی بگیرید.

هم چنین بخوانید: لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت 2023 ترکیه

شرایط پذیرش دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری

برای شرکت در دانشگاه های دولتی و تحصیل در کشور ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد قوانین کلی وجود دارد که پس از تکمیل این مدارک شما باید بسته به گرایش و رشته ای در خواست پذیرش در آن را دارید بقیه شرایط را برای خود هموار کنید.
دارا بودن مدرک GRE و Toefl به زبان انگلیسی برای دانشگاه های خصوصی جزو ملزومات درخواست پذیرش است و برای دانشگاه های دولتی علاوه بر این مدارک داشتن مدرک ترکی استانبولی tömer نیز اجباری است.
این نکته نیز قابل ذکر است که این کشور دو بار در سال برای این مقاطع پذیرش دارد.

  • تحصیل MBA در ترکیه

تحصیل MBA یکی از پرطرفدارترین شاخه‌های تحصیلی در سرتاسر دنیا بوده و هر ساله افراد زیادی رویای مهاجرت به کشور ترکیه و تحصیل در این رشته در سر می‌پرورانند. زیرا نسبت به سایر زیرشاخه‌های علوم انسانی، بازارکار بهتری داشته و از آینده شغلی مطلوبی برخوردار می‌باشد. همچنین برنامه درسی MBA براساس کارآموزی و آموزش‌های عملی می‌باشد و از این نظر کیفیت دروس تدریس شده مطابق با استانداردهای جهانی بوده و دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی، از مهارت و دانش تجربی بالایی برای ورود به بازارکار برخوردار خواهند بود.

  • تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه

مدت زمان تحصیل پزشکی در ترکیه حدود ۵ سال بوده و این باره زمانی به دو بخش دو ساله و سه ساله تقسیم می‌گردد. سرانجام پس از ۵ سال، دانشجویان با به اتمام رساندن برنامه MD، منصب پزشک را دریافت می‌کنند. تحصیل در رشته پزشکی، در کشور ترکیه برای ایرانیان بسیار حائز اهمیت بوده و اغلب متقاضیان برای رسیدن به این هدف بزرگ، تلاش‌های زیادی می‌کنند. چرا که امکان اخذ بورسیه، تبادل دانشجو با برخی دانشگاه‌ها، کارآموزی در محیط بیمارستان و… ارزش این فرصت را چند برابر می‌سازد.

  • تحصیل در رشته دندانپزشکی در ترکیه

اگر قصد تحصیل در رشته دندانپزشکی در خارج از ایران را دارید، کشور ترکیه می‌تواند یک گزینه ایده‌آل و فرصتی استثنایی برای شما باشد. ضمنا اگر بتوانید دوره تحصیلی این رشته را در دانشگاه‌های دولتی ترکیه بگذرانید، شهریه بسیار پایین‌تری پرداخت خواهید کرد و این مسئله از نظر اقتصادی، برایتان بسیار مقرون به‌صرفه خواهد بود. همچنین برای تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی، نیازی به شرکت در آزمون‌های ورودی نخواهید داشت و حتی تحت شرایطی، امکان انتقالی گرفتن به دانشگاه‌های اروپایی و کانادایی نیز برای شما فراهم خواهد بود.

  • تحصیل در رشته داروسازی در ترکیه

تحصیل داروسازی در ترکیه نیز همانند سایر رشته‌های علوم تجربی نظیر پزشکی و دندانپزشکی از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و به خصوص ایرانیان، ارزش زیادی برای این فرصت تحصیلی قائل می‌باشند. مدت زمان مورد نیاز جهت تحصیل در این رشته هم حدود ۵ سال بوده و ۱۰ ترم را شامل می‌شود. ضمنا این رشته هم امکان تحصیل بدون آزمون در دانشگاه‌های خصوصی را داشته و شما می‌توانید بدون شرکت در آزمون‌هایی نظیر yos و sat در این رشته تحصیل نمایید.

  • شرایط سنی تحصیل در ترکیه

خب تا اینجای کار به طور مختصر راجع به شرایط تحصیل در برخی از رشته‌های تحصیلی در ترکیه اطلاعاتی به دست آوردیم، حال شاید برایتان سوال باشد که آیا شرایط سنی خاصی برای تحصیل در ترکیه وجود دارد یا خیر؟! در پاسخ باید بگوییم که چندان شرط خاصی از نظر تحصیل در ترکیه در رشته‌های مختلف نظیر پزشکی، دندانپزشکی و… وجود ندارد؛ اما در کل داشتن سن پایین (حداقل ۱۸) یه پوئن مثبت به شمار می‌رود.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه

همان طور که تاکنون هم چندین بار تاکید کردیم، داشتن مدارک کامل برای تحصیل در ترکیه اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر هر کدام از مدارک شما ناقص باشند، امکان درس خواندن در این کشور را نخواهید داشت و درخواست ویزای شما خیلی راحت ریجکت خواهد شد. به همین دلیل هم بهتر است حتما تمام این مدارک را با دقت کافی آماده کنید و مطمئن شوید که هیچ گونه نقصی ندارند.

مهم ترین مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه عبارتند از:

  • پاسپورت معتبر
  • فرم درخواست ویزای تحصیلی ترکیه به صورت تکمیل شده
  • بلیط رزرو شده پرواز
  • نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه ترکیه
  • عکس بیومتریک متناسب با شرایط گفته شده
  • رسید پرداخت هزینه ها
  • مدارک تحصیلی مربوط به مقطع قبلی همراه با ترجمه
  • ارائه پرینت حساب بانکی به منظور اثبات تمکن مالی
  • نامه ای به منظور داشتن محل اسکان در ترکیه مانند خوابگاه، اجاره نامه منزل یا خرید خانه در ترکیه

بهترین دانشگاه های ترکیه برای مهاجرت

شاید خیلی از افراد به خاطر وجود دانشگاه های بسیار زیاد در ترکیه، ندانند که کدام یک از این دانشگاه ها برای آنها مناسب تر است. از این رو، ما در این قسمت برخی از بهترین دانشگاه های ترکیه برای مهاجرت را به شما معرفی می کنیم که با درس خواندن در این دانشگاه ها، می توانید بار علمی خود را تا حد خیلی زیادی افزایش دهید. توجه داشته باشید که همه دانشگاه های موجود در این فهرست رنک جهانی خیلی خوبی دارند.

  • دانشگاه کوچ Koc University
  • دانشگاه بیلکنتBilkent University
  • دانشگاه صابانچی Sabanci University
  • دانشگاه فنی خاورمیانه Middle East
  • دانشگاه بوغازیچی Boğaziçi Üniversitesi
  • دانشگاه آنکاراAnkara university
  • دانشگاه حاجت تپهhacettepe university
  • دانشگاه اژه Ege university
  • دانشگاه آتاتورتک  Ataturk university
  • دانشگاه دوکوز ایلول Dokuz Eylul

هم چنین بخوانید: دانشگاه های ترکیه

زبان‌ های تدریس در دانشگاه‌ های ترکیه

یکی از مهمترین نگرانی بسیاری از افرادی که می خواهند برای تحصیل در ترکیه اقدام کنند، این است که نمی دانند زبان های تدریس در این دانشگاه ها به چه صورت است. زبان های تدریس در دانشگاه های ترکیه هم به زبان انگلیسی و هم به زبان ترکی است و به همین دلیل هم شما می توانید بر اساس دانشگاهی که می خواهید در آنجا درس بخوانید، زبان خود را نیز تقویت کنید.

موسسه مهاجرتی شایان

به عبارت دیگر، می توان گفت که هر دانشگاهی قوانین مخصوص به خود را دارد و ممکن است برخی از دانشگاه ها دروس را به زبان ترکی و برخی دیگر به زبان انگلیسی درس بدهند. در صورتی که دانشگاه مورد نظر شما دروس را به زبان ترکی ارائه بدهد، باید مدرک ترکی و اگر هم به زبان انگلیسی ارائه بدهد، باید مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره بالایی را داشته باشید.

وضعیت کاری برای دانشجویان در ترکیه

وضعیت کاری برای دانشجویان در ترکیه به این صورت است که آنها می توانند همزمان با تحصیل، ساعات محدودی را در این کشور کار کنند تا بتوانند از پس زندگی دانشجویی در ترکیه بر بیایند.  البته این مسئله هم تا حد خیلی زیادی به مقطع تحصیلی که در آن درس می خوانید، بستگی دارد. اما به طور کلی، بیشتر دانشجویان بین المللی ترکیه می توانند همزمان با درس خواندن، 30 ساعت در هفته را به کار کردن بپردازند. به همین دلیل هم این دانشجویان می توانند فقط به سراغ شغل های پاره وقت بروند که تمام زمان آنها را نگیرد.

شهرهای پرطرفدار برای تحصیل در ترکیه

شما می توانید بر اساس مقطع تحصیلی و رشته مورد نظر خود، به شهرهای مختلفی در ترکیه مهاجرت کنید. علاوه بر این موارد، مهمترین چیزی که باعث انتخاب یک شهر برای تحصیل در ترکیه می شود، این است که شما در چه دانشگاهی و چه شهری از ترکیه پذیرش گرفته باشید. در این قسمت، برخی از شهرهای پرطرفدار برای تحصیل در ترکیه را نام می بریم که می توانید برای درخواست ویزای تحصیلی ترکیه در ابتدا این شهرها را مد نظر قرار دهید.

  • استانبول
  • ازمیر
  • آنکارا
  • آدانا
  • بورسا
  • آنتالیا
  • آلانیا
  • قونیه

دریافت مشاوره مهاجرت تحصیلی به ترکیه

اگر شما هم به دنبال روشی برای راحت تر شدن تحصیلات پس از دیپلم در ترکیه هستید، احتمال خیلی زیاد به یک مشاوره حرفه ای نیاز خواهید داشت. تیم کارشناسان شایان با ارائه بهترین مشاوره مهاجرت تحصیلی به ترکیه به شما کمک می کند تا در سریع ترین زمان ممکن ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت کرده و برای درس خواندن در هر مقطعی به این کشور بروید. با مشورت با این تیم می توانید اطلاعات بیشتری درباره هزینه تحصیل در ترکیه و همچنین اخذ ویزا برای تحصیل در ترکیه نیز به دست بیاورید.

سخن پایانی

در این مقاله اطلاعات زیادی درباره تحصیل در ترکیه به دست آوردید. همان طور که گفتیم، اقامت تحصیلی در ترکیه مزایای بسیار زیادی دارد و شما می توانید در هر دوره ای که بخواهید، با ارائه مدارک لازم در این کشور درس بخوانید. پس پیشنهاد ما در ابتدا این است که با گرفتن مشاوره مهاجرت تحصیلی به ترکیه به کمک تیم شایان، مدارک مورد نیاز خود را آماده کرده و برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه درخواست بدهید. در قدم بعدی می توانید کارهای اقامت تحصیلی در ترکیه را نیز انجام دهید و همزمان با درس خواندن در این کشور، مشغول به کار هم شوید.