تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه

کشور ترکیه در منطقه اوراسیا و در همسایگی ایران، ارمنستان، عراق، سوریه و گرجستان بوده و از سمت شمال دارای مرز مشترکی با یونان و بلغارستان نیز می باشد. به عبارت دیگر این کشور یک گذرگاه از شمال غرب آسیا به اروپا محسوب می شود که همین امر به خودی خود منجر به رشد اقتصادی و فرهنگی این کشور شده است. ترکیه به علت موقعیت جغرافیایی خوبی که دارد یکی از مناطق حساس در جهان شناخته می شود و به واسطه پیشرفت زیادی که در سال های اخیر داشته خیلی از مردمان کشور های همسایه اش به دنبالی راهی برای دریافت اقامت آن می باشند. در کنار مسائل سیاسی و اقتصادی، ترکیه به دلیل جاذبه های گردشگری فراوانی که دارد به عنوان یکی از مقاصد اصلی توریست ها برای داشتن یک سفر به یاد ماندنی می باشد و این موضوع از اصلی ترین دلایل بالا رفتن میزان ارز ورودی به این کشور است که منجر به رشد و پیشرفت دوچندان ترکیه نسبت به همسایگان خود شده است.

فرم ثبت درخواست و مشاوره رایگان

اگر قصد مهاجرت دارید و به دنبال پاسخ پرسش های خود هستید فرم زیر را پر کنید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند.

برای دریافت اقامت ترکیه به صورت دائم راه های متعددی وجود دارد که هریک دارای قواعد و قوانین خاصی هستند که فرد درخواست کننده باید به آن ها آگاه باشد و طبق آن اصول درخواست خود را ثبت کند. یکی از این راه ها دریافت اقامت تحصیلی می باشد که این قوانین به شرح زیر می باشد. طبق آماری که این کشور از دانشجویان بین المللی خود در سال های اخیر منتشر کرده می توان نتیجه گرفت تعداد افرادی که درخواست تحصیل در دانشگاه های این کشور را داشته اند رو به افزایش است که این موضوع نشان از بالا بودن سطح علمی دانشگاهای این کشور می باشد. یکی از دلایلی که این کشور در بین مهاجران تحصیلی محبوب شده است هزینه پایین در کنار کیفیت بالای مراکز تحصیلی این کشور است.اغلب دانشگاه های این کشور با داشتن سیستم یکپارچه جهانی، اساتید خبره و آموزش های بالا تر ازسطح استاندارد جهانی به یک سکوی پرتاب برای کسانی که قصد مهاجرت به کشور های اروپایی و آمریکایی دارند تبدیل شده است و به آن به چشم یک پله ترقی برای پیشرفت خود نگاه می کنند به طوری که این افراد برای داشتن یک رزومه سطح بالا در ابتدا درخواست مهاجرت به ترکیه جهت تحصیل در این کشور را می دهند و پس از گذراندن یک دوره آموزش در این کشور و بالا بردن سطح اطلاعات خود در رشته ی تحصیلی شان از این کشور درخواست اقامت به یک کشور سطح بالا تر می دهند.

این نکته لازم به ذکر است که این کشور امکان اخذ بورسیه تحصیلی برای دانشجویانی که درسطح بالای علمی قرار دارند را نیز فراهم ساخته که امکانات این بورسیه تحصیلی شامل پوشش دهی تمام و کمال هزینه های مربوط به اسکان و اقامت فرد در ترکیه مانند هزینه رفت و آمد، شهریه های دانشگاهی، هزینه های مسافرتی وی و بیمه درمانی او می باشد.در ابتدا باید بدانید که اقامت تحصیلی در ترکیه فقط مختص به دانشجویان نمی باشد و شما می توانید فرزند خود را قبل از سن ۱۸ سالگی برای تحصیل به مدارس ترکیه نیز بفرستید. ما در این مقاله شرایط و مدارک مورد نیاز تحصیل در مدارس یا دانشگاه ها در مقاطع فوق دیپلم، لیسانس، کارشناسی ارشد، دکتری یا رزیدنتی و .. به اختصار توضیح می دهیم.

فیلم تحصیل در ترکیه 

در یک ویدئوی یک دقیقه‌ای تمام مواردی که باید درباره تحصیل در ترکیه و دانشگاه نیشان تاشی (یکی از دانشگاه های خصوصی و بین المللی ترکیه) بدانید را گردآوری کرده‌ایم.

تحصیل در مدارس ترکیه

ترکیه دارای مدارس بین المللی متعددی است از برترین های آن ها می توان به مدارس زیر اشاره کرد:

  • مدرسه بین المللی Istanbul International Community School
  • مدرسه بین المللی آمریکایی Üsküdar Amerikan Lisesi – Üsküdar American High School
  • مدرسه بین المللی International Pre-school and Kindergarten
  • مدرسه بین المللی MEF International School
  • مدرسه بین المللی Özel Izmir Amerikan Koleji

مدارس نامبرده شده بین المللی بوده به طوری که تمامی دروس به زبان انگلیسی آموزش داده می شود و زبان ترکی به عنوان زبان زبان دوم مطرح می شود. مدارس ترکیه دارای ۳ مقطع ابتدایی، متوسطه و دبیرستان است که دانش آموز باید در هریک از این مقاطع ۴ سال درس بخواند. سر فصل ها و مطالب این مدارس مطابق سیستم های آموزشی در آمریکا و اروپا است که این موضوع یکی از اصلی ترین دلایل درخواست پذیرش والدین برای فرزندشان در این مدارس است. این مدارس برای بالا بردن سطح کیفیت آموزش خود کلاس هایشان را با حداقل تعداد دانش آموزان تشکیل می دهند تا به حداکثر بازدهی برسند. این تعداد محدود نیز بر اساس ملیت درخواست کنندگان سنجیده می شود.

تحصیل در ترکیه

شرایط پذیرش دانش آموزان غیر ترک در مدارس بین المللی ترکیه

  • فرد باید خودش به تنهایی یا به واسطه والدینش حداقل یک سال اقامت داشته باشد تا در لیست پذیرش قرار بگیرد.
  • متقاضی باید در آزمون ورودی مدارس برای تعیین سطح درسی و سطح زبان انگلیسی شرکت کند.
  • دانش آموز باید اصل آخرین مدرک تحصیلی خود و ریز نمراتش در سال های گذشته تحصیلی را به همراه ترجمه مدارک به ترکی به مدرسه ارائه کند تا مدرکش معادل سازی شود.
  • باید کپی پاسپورت، سوابق بیماری و چند قطعه عکس از دانش آموز و والدینش به مدرسه برای تکمیل پرونده ارائه شود.
  • و در نهایت پرداخت هزینه اپلای به مدرسه برای بررسی شرایط و مدارک دانش آموز که حدودا بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار تخمین زده می شود.

تحصیل در دانشگاه های ترکیه

ترکیه در سال های اخیر در حوزه علم و تکنولوژی پیشرفت های زیادی داشته و با بالا بردن سطح نظام آموزشی خود به یکی از اصلی ترین قطب های تحصیلی در خاورمیانه تبدیل شده است؛ بر طبق آمار رسمی در خصوص تعداد دانشجویانی که درخواست پذیرش در دانشگاهای این کشور را داشته اند از سال ۲۰۰۶ تا سال ۲۰۱۹ این تعداد افزایش دو برابری داشته است. ترکیه از این موضوع در جهت بالا بردن میزان ارز ورودی به کشور استفاده کرده و روز به روز در جهت مدرن شدن قدم برداشته است. به عنوان مثال اکثر دانشگاه های این کشور با پیروی از توافق نامه بولونیا سرفصل های درسی خود را مطابق با دانشگاه های اروپایی پیش می برند و با استاندارد های سیستم آموزشی آمریکا هماهنگ هستند؛ دانشگاه های ترکیه با شرکت در برنامه آراسموس پلاس (Erasmus+) امکان مبادله دانشجویان بین المللی دارند و این موضوع به عنوان برگ برنده برای کسانی که پذیرش شده اند محسوب می شود.

تحصیل در ترکیه

هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه به دولتی و خصوصی بودن آن بستگی دارد اما به طور تقریبی در دانشگاه های دولتی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار و در دانشگاه های خصوصی بین ۸ هزار دلار تا ۲۵ هزار دلار می باشد که این عدد در رشته ها و دانشگاهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال رشته های پزشکی و دندان پزشکی جزء رشته های گران محسوب می شود و به طور میانگین سالی ۱۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ دلار هزینه دارد. این هزینه در سایر رشته های فیزیوتراپی بین ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ در سال می باشد. این مبالغ بعد از تاییدیه دانشگاه و دریافت بورس به حساب دانشگاه باید واریز شود. کسانی که در این مقطع در حال تحصیل هستند اجازه ۱۰ ساعت کار در هفته را از سوی دولت دارند.
برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های این کشور در ابتدا باید مدرک دیپلم در مدارس همین کشور یا معادل آن را در دست داشته باشید تا بتوانید در آزمون ورودی رشته های مختلف ترکیه شرکت کنید. به طور کلی تحصیل در این مقطع نیاز به ۴ سال زمان دارد اما در رشته های پزشکی این عدد به ۶ سال میرسد.

تحصیل در ترکیه

برای شرکت در دانشگاه های دولتی ترکیه در مقطع کارشناسی به ۳ روش می توانید اقدام کنید

  • شرکت در آزمون yös
  • شرکت در آزمون sat
  • شرط معدل پیش دانشگاهی

ذکر این نکته ضروری است که این کشور سالانه یک بار برای مقطع کارشناسی پذیرش دارد.

شرایط پذیرش دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری

برای شرکت در دانشگاه های دولتی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد قوانین کلی وجود دارد که پس از تکمیل این مدارک شما باید بسته به گرایش و رشته ای در خواست پذیرش در آن را دارید بقیه شرایط را برای خود هموار کنید.
دارا بودن مدرک GRE و Toefl به زبان انگلیسی برای دانشگاه های خصوصی جزو ملزومات درخواست پذیرش است و برای دانشگاه های دولتی علاوه بر این مدارک داشتن مدرک ترکی استانبولی tömer نیز اجباری است.
این نکته نیز قابل ذکر است که این کشور دو بار در سال برای این مقاطع پذیرش دارد.

turkey-edu4

لیستی از دانشگاه های معتبر ترکیه به شرح زیر می باشد

  • دانشگاه فنی خاورمیانه Middle East
  • echnical University
  • دانشگاه کوچ Koc University
  • دانشگاه بغازیچی Boğaziçi Üniversitesi
  • دانشگاه بیلکنت Bilkent University
  • دانشگاه سابانچی Sabanci University

پرسش و پاسخ های متداول

هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه به دولتی و خصوصی بودن آن بستگی دارد اما به طور تقریبی در دانشگاه های دولتی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار و در دانشگاه های خصوصی بین ۸ هزار دلار تا ۲۵ هزار دلار می باشد که این عدد در رشته ها و دانشگاهای مختلف متفاوت است.

برای شرکت در دانشگاه های دولتی ترکیه در مقطع کارشناسی می توانید از سه روش شرکت در آزمون yös، شرکت در آزمون sat و شرط معدل پیش دانشگاهی اقدام کنید. برای شرکت در دانشگاه های دولتی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد قوانین کلی وجود دارد که پس از تکمیل این مدارک شما باید بسته به گرایش و رشته ای در خواست پذیرش در آن را دارید بقیه شرایط را برای خود هموار کنید. دارا بودن مدرک GRE و Toefl به زبان انگلیسی برای دانشگاه های خصوصی جزو ملزومات درخواست پذیرش است و برای دانشگاه های دولتی علاوه بر این مدارک داشتن مدرک ترکی استانبولی tömer نیز اجباری است.

برای پذیرش دانش آموز غیر ترک در مدارس ترکیه فرد باید خودش به تنهایی یا به واسطه والدینش حداقل یک اقامت داشته باشد و در آزمون ورودی مدارس و تعیین سطح زبان شرکت کند. کپی پاسپورت، سوابق بیماری و چند قطعه عکس از دانش آموز و والدینش نیز باید برای تکمیل پرونده به مدرسه ارائه شود. همچنین دانش آموز باید اصل آخرین مدرک تحصیلی خود و ریز نمراتش در سال های گذشته تحصیلی را به همراه ترجمه مدارک به ترکی به مدرسه ارائه کند تا مدرکش معادل سازی شود. هزینه اپلای به مدرسه که حدودا بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار تخمین زده می شود نیز باید پرداخت گردد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *