کشور ترکیه که از طرف غرب ایران، در همسایگی کشورمان قرار دارد، یک کشور اوراسیایی و از مهمترین گذرگاههای آسیا به اروپا محسوب میشود. موقعیت جغرافیایی خوب ترکیه و داشتن شهرهای بزرگ و زیبا مانند استانبول و آنکارا، بازدید از این کشور و حتی دریافت اقامت ترکیه را برای بسیاری از مردمجهان، جذاب کرده است. در این بین، بسیاری از ایرانیان هم مایل به اخذ شهروندی ترکیه برای اقامت در این کشور هستند. تحصیل در ترکیه هم با اهداف مختلف برای جوانان ایرانی به فرصت خوبی برای تامین شغل و مهاجرت به سایر کشورها در آینده تبدیل شده است. در ادامه، به بررسی روشهای مختلف اخذ ویزای ترکیه و مراحلی که باید برای اخذ ویزا طی شوند، پرداخته میشود.
اخذ ویزای ترکیه در چه مواقعی لازم است؟
احتمالا میدانید که سفر به کشور ترکیه برای مردم بعضی از کشورها از جمله ایران، بدون اخذ ویزای این کشور هم ممکن است؛ البته این گونه مسافرتها فقط باید برای تفریح و گردشگری باشد. یعنی به منظور اقامت ترکیه برای مدت طولانی و تحصیل در ترکیه، ایرانیان هم باید متناسب با روشی که در ذهن دارند، به اخذ ویزای این کشور بپردازند.
همچنین بخوانید: کارآفرینی در ترکیه
معرفی انواع ویزای ترکیه و روشهای اخذ آن
ویزای ترکیه بسته به انواع کارکرد آن، به 3گروه کلی تقسیم میشود که در ادامه مقاله هر کدام جداگانه معرفی شده و روشهای اخذ هر یک از آنها توضیح داده میشود.
- ویزای تحصیلی ترکیه
تحصیل در دانشگاههای ترکیه مخصوصا در رشههای علومپزشکی و همچنین مد و استایل، علاقمندان زیادی بخصوص از جانب ایرانیان دارد. ویزاهای تحصیلی ترکیه، برای اهداف مختلفی اخذ میشوند که موارد زیر را شامل میشوند:
- ویزای تحصیل در ترکیه به منظور کارآموزی در مراکز مختلف
- ویزای تحصیل در دانشگاهها و مدارس ترکیه
- ویزای تحصیل در ترکیه به منظور گذراندن دورههای آموزشی مختلف
- ویزای تحصیل در ترکیه به منظور سپریکردن دوره آموزش زبان ترکی استانبولی
همچنین بخوانید: سرمایه گذاری در ترکیه
برای اخذ ویزای تحصیل در ترکیه به صورت کلی باید مراحل زیر طی شود:
- اخذ مدرک پذیرش در یکی از دانشگاهها، مدارس و موسسات معتبر ترکیه
- حضور در یکی از کنسولگریهای ترکیه در ایران در شهرهای تهران، تبریز، مشهد و ارومیه و تحویل مدارک لازم به منظور اخذ ویزای تحصیلی
از جمله مدارکی که باید به منظور اخذ این نوع ویزا به کنسولگری تحویل دهید، پاسپورت معتبر، بیمه درمانی، گواهی تمکن مالی و گواهی اثبات داشتن محل سکونت در ترکیه میباشد. افرادی که قصد اخذ ویزای تحصیل درترکیه را دارند، باید بدانند که پس از اخذ این نوع ویزا مجاز به انتخاب شغل تماموقت در ترکیه نخواهند بود.
همچنین بخوانید: اخذ تابعیت ترکیه از طریق تولد
- ویزای اقامت ترکیه
ایرانیانی که قصد دارند بیشتر از 90 روز در کشور ترکیه اقامت کنند، علاوه بر پاسپورت، باید نسبت به اخذ ویزای اقامت ترکیه هم اقدام کنند.
توجه به این نکته ضروری است افراد با داشتن ویزای اقامت ترکیه، مجاز به کار در این کشور نیستند؛ بنابراین باید گواهی تمکن مالی داشتهباشند.
درخواست اخذ ویزای اقامت ترکیه، باید حداقل از 2 ماه پیش از سفر در یکی از سفارتهای ترکیه ثبت شود تا مدتزمان لازم برای بررسی آن فراهم باشد.
همچنین بخوانید: مهاجرت به ترکیه و بررسی شرایط آن
- ویزای کاری ترکیه
دریافت ویزای کاری ترکیه، تنها روش برای انتخاب شغل تماموقت و کارکردن در کشور ترکیه است. ویزاهای کاری در این کشور، برای حوزهها و تخصصهای کاری مختلف صادر میشوند از جمله:
- استخدام در مراکز مختلف
- ویزای کاری اختصاصی برای اشخاص آکادمیک و سخنگویان
- ویزای کاری اختصاصی برای هنرمندان
- ویزای کاری اختصاصی برای خبرنگاران
- ویزای کاری برای کارگران مناطق آزاد
- ویزای کاری اختصاصی برای تعمیرکاران تخصصی
برای اخذ ویزای کاری ترکیه، مراحل زیر طی میشوند:
- جستجو و یافتن کارفرمای معتبر در ترکیه
- حضور در یکی از کنسولگریهای ترکیه در ایران در شهرهای تهران، تبریز، مشهد و ارومیه و تحویل مدارک لازم به منظور اخذ ویزای کاری
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه، مدرک تحصیلی، بیمه پزشکی، گواهی تامین معیشت و پاسپورت معتبر برای اخذ ویزای کاری ضروری میباشد. هزینهای که برای اخذ ویزای کاری ترکیه پرداخت میشود، بسته به نوع مجوز کاری و مدتزمان اعتبار آن بین حدودا 120 تا 1190 یورو متغیر خواهد بود.
برخی دیگر از ویزاهای ترکیه وجود دارند که برای کاربردهای خاص صادر میشوند و به طور عمومی قابل دریافت نیستند. از جمله انها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ویزای درمانی
- ویزای دریانوردی
- ویزای باربری
- ویزای مستندسازی
همچنین بخوانید: مزایای شهروندی ترکیه چیست
به منظور اخذ شهروندی ترکیه، افراد متقاضی به نوعی باید ارزش خودشان را برای فرهنگ و جامعه ترکیه نشان دهند؛ پس از اخذ ویزاهای مختلف ترکیه و اقامت به مدت چندین سال در کشور با روشهای مختلفی از جمله سرمایهگذاری در بخشهای مختلف، خرید ملک ترکیه و غیره، میتوان برای اخذ شهروندی ترکیه اقدام کرد.
بدون دیدگاه