زمانی که درباره پایتخت ترکیه صحبت می کنیم، ممکن است خیلی از افراد استانبول را به عنوان پایتخت کشور ترکیه در نظر بگیرند. با این حال، باید به شما بگوییم که استانبول پایتخت ترکیه نیست و این شهر فقط به خاطر داشتن جمعیت زیاد و جاذبه های گردشگری فراوان، مشهور شده است. اما اگر می خواهید بدانید که پایتخت ترکیه کدام شهر است و چرا استانبول به عنوان پایتخت این کشور در نظر گرفته نشده، تا پایان همراه ما باشید. پایتخت این کشور، شهر زیبای آنکارا است که در ادامه، به صورت مفصل درباره آن صحبت خواهیم کرد.
پایتخت ترکیه کجا است؟
هنوز هم وقتی از خیلی از افراد می پرسیم که پایتخت ترکیه کجاست چه نام دارد و چگونه می توان به آنجا سفر کرد، استانبول را به عنوان پایتخت این کشور معرفی می کنند. اما زمانی که به این افراد می گوییم که پایتخت ترکیه، استانبول نیست و شهر آنکارا است، تعجب می کنند.
هر یک از شهرهای ترکیه جذابیت های خاص خودشان را دارند که یکی از مهمترین شهرهای این کشور، استانبول است که به عنوان بزرگ ترین شهر ترکیه نیز شناخته می شود. با این حال، استانبول پایتخت این کشور نیست و از سال ها پیش تاکنون، آنکارا را به عنوان پایتخت ترکیه در نظر گرفته اند. پایتخت ترکیه به انگلیسی به صورت Ankara نوشته می شود و اگر قصد سفر به این شهر دیدنی را داشتید، می توانید از جاذبه های بسیار زیادی دیدن کنید.
شناخت کامل آنکارا، پایتخت ترکیه
بعد از این که متوجه شدید پایتخت ترکیه کدام شهر است نوبت به آن می رسد که کمی اطلاعات خود درباره آنکارا را افزایش دهید. این شهر در قسمت شمال غربی ترکیه واقع شده و علاوه بر موقعیت سیاسی، از نظر تاریخی نیز اهمیت بسیار زیادی در ترکیه دارد.
همچنین بخوانید: معرفی رودها و دریاچه های ترکیه
مانند هر شهر و کشور دیگری، تاریخچه پایتخت ترکیه یعنی آنکارا نیز فراز و نشیب های زیادی داشته است تا به حالتی که در حال حاضر دارد، تبدیل شود. در دوره قرون وسطی، پایتخت ترکیه به انگلیسی با نام Ankyra شناخته می شد که در دوران دیگری به عنوان مرکز فرقه هیتی Ankuwas شهرت داشت. با این حال، نام پایتخت ترکیه در سال ۱۹۳۰ به آنکارا تغییر یافت.
خوب است بدانید که آنکارا بعد از استانبول، به عنوان بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهر ترکیه شناخته می شود و شهرت زیادی در سراسر این کشور دارد. این شهر در سال ۱۹۲۳ به عنوان پایتخت ترکیه در نظر گرفته شد و تاکنون، همچنان پایتخت این کشور معرفی می شود.
تاریخچه پایتخت ترکیه
در قسمت قبل به صورت مختصر درباره تاریخچه پایتخت ترکیه اطلاعاتی به دست آوردید. علاوه بر این موارد، موضوعات دیگری نیز درباره تاریخ این شهر در ترکیه وجود دارند که بد نیست آنها را بشناسید. برای مثال، قدمت آنکارا به بیشتر از ۳۰۰۰ سال قبل باز می گردد و یکی از قدیمی ترین شهرهای ترکیه شناخته می شود.
بعد از این که امپراتوری عثمانی در ترکیه سقوط کرد و جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳ تاسیس شد، آنکارا در همان شرایط به عنوان پایتخت این کشور در نظر گرفته شد. یکی از مهمترین دلایلی که باعث شد به جای استانبول، آنکارا به عنوان پایتخت ترکیه معرفی شود، این است که حاکمان عثمانی و بیزانسی در دوره اشغال ترکیه، استانبول را پایتخت خود کرده بودند. این در حالی است که مصطفی کمال آتاتورک به خاطر موقعیت استراتژیک و مهم آنکارا، این شهر را به عنوان پایتخت کشور ترکیه معرفی کرد.
همچنین بخوانید: امن ترین شهرهای ترکیه برای زندگی در سال 2024
مصطفی کمال آتاتورک باور داشت که آنکارا می تواند مثل یک بوم خالی نقاشی باشد که می توان در آن کارهای خارق العاده ای انجام داد. به عقیده او، آنکارا نوعی تولد دوباره برای کشور ترکیه بود که می توانست در این شهر، فرصت های بسیار زیادی برای ساختن ملت مدرن به وجود بیاورد و همان طور که در شرایط کنونی ترکیه نیز مشاهده می کنیم، این رؤیا تا حد خیلی زیادی به حقیقت پیوسته است.
دلیل نامگذاری آنکارا به عنوان پایتخت ترکیه
مصطفی کمال آتاتورک بعد از بنیانگذاری جمهوری ترکیه، آنکارا را به عنوان پایتخت این کشور معرفی کرد. با این حال، او برای انتخاب این شهر به عنوان پایتخت ترکیه، دلایل متعددی داشت که در این قسمت برخی از مهم ترین آنها را نام می بریم. با توجه به این دلایل، می توانید متوجه شوید که چرا پایتخت ترکیه شهر آنکارا است.
- موقعیت استراتژیک آنکارا: موقعیت استراتژیک این شهر به گونه ای است که در برابر هرگونه جنگ یا درگیری، مکان های امن و قابل دفاع تری دارد و بهتر می تواند از ترکیه محافظت کنند. به علاوه، این موقعیت باعث شد که از شهر آنکارا بتوان بهتر مرزها را کنترل کرد.
- قلب جنگ استقلال ترکیه: جنگ استقلال ترکیه بین سال های ۱۹۱۹ تا ۱۹۲۳ به طول انجامید که در نتیجه آن، جمهوری ترکیه تاسیس شد. آنکارا در این جنگ نقش بسزایی داشت و آتاتورک که رهبر این حزب بود، آنکارا را به عنوان قلب این مبارزات تلقی کرد.
- ایجاد کشوری مدرن: یکی دیگر از دلایلی که باعث شد آتاتورک و مشاوران وی آنکارا را به عنوان پایتخت ترکیه معرفی کنند، این بود که بتوانند کشوری مدرن و به دور از گذشته این کشور تحت سلطه عثمانی به وجود بیاورند. زیرا گفتیم که در گذشته، عثمانی استانبول را پایتخت ترکیه معرفی کرده بود و آتاتورک نمی خواست پایتخت این کشور، یادآور عثمانی در گذشته باشد و قصد داشت با انتخاب یک پایتخت جدید، فرهنگ جدیدی وارد ترکیه کند.
- مرکز سیاسی کشور: شهر آنکارا از نظر موقعیت سیاسی نیز اهمیت بسیار زیادی در کشور ترکیه دارد. در این شهر انواع نهادهای دولتی، سفارتخانه ها و وزارتخانه ها مستقر شده اند و از طریق آنها، مسئولان می توانند ارتباط خیلی بهتری با کشورهای دیگر داشته باشند و تعامل بین المللی آنها بهتر شود.
آب و هوای آنکارا
بعد از این که متوجه شدید پایتخت ترکیه کدام شهر است و چرا این شهر به عنوان پایتخت این کشور معرفی شده، نوبت به آن می رسد که اطلاعاتی درباره آب و هوای این شهر به دست بیاورید. به طور کلی، آب و هوای آنکارا نسبتاً معتدل بوده و هر زمانی که شما به این شهر سفر کنید، می توانید روزهای خوشی داشته باشید.
اما مانند ایران، زمستان های آنکارا نیز سرد و خشک است و بیشتر افراد این شهر را در هوای بهار و تابستان دوست دارند. گاهی مواقع در زمستان برف و باران شدیدی در آنکارا می بارد و در تابستان هم می توان از هوای دلپذیر این شهر لذت برد.
بهترین دانشگاه های آنکارا
شهر آنکارا به خاطر پایتخت بودن ترکیه، دارای سیستم آموزشی بسیار مدرنی است و در این شرایط، دانشگاه های معتبری در این شهر تاسیس شده اند. از این رو، خیلی از افراد آنکارا را برای زندگی دانشجویی خود انتخاب می کنند. در این قسمت، به صورت مختصر برخی از بهترین دانشگاه های آنکارا را به شما معرفی می کنیم که می توانید با تحصیل در آنها، از امکانات رفاهی این دانشگاه ها و کشور ترکیه بهره مند شوید.
- دانشگاه آنکارا: این دانشگاه، مشهورترین مرکز آموزش علمی شهر آنکارا شناخته می شود و رتبه علمی بسیار خوبی دارد. در دانشگاه آنکارا بیشتر از 1000 اساتید مجرب فعالیت می کنند و دروس متعددی را به بیشتر از ۶۵ هزار دانشجو ارائه می دهند. شما می توانید رشته های مختلف پزشکی و پیراپزشکی را نیز در دانشگاه آنکارا بگذرانید.
- دانشگاه حاجت تپه: دانشگاه حاجت تپه با ۱۵ دانشکده متعدد و تعداد رشته های بسیار زیاد، یکی دیگر از بهترین دانشگاه های آنکارا شناخته می شود. در این دانشگاه بیشتر از ۳۰ هزار دانشجو در حال تحصیل هستند و اساتید دروس را به زبان های انگلیسی، ترکی و فرانسوی ارائه می دهند.
- دانشگاه ییلدیریم بیازیت: اگر قصد تحصیل در پایتخت ترکیه را دارید، دانشگاه ییلدیریم بیازیت می تواند برای شما مناسب باشد. این دانشگاه دولتی بوده و می توانید با هزینه مناسب، شهریه آن را بپردازید.
- دانشگاه فنی خاورمیانه: این دانشگاه برای افرادی که به رشته های مهندسی و فنی علاقه دارند، بهترین مقصد در سراسر ترکیه است. دروس این دانشگاه در رشته های مختلف مهندسی ارائه می شوند و یکی از بهترین دانشگاه های سراسر ترکیه به شمار می آید.
هزینه های زندگی در آنکارا
کاملاً طبیعی است که هزینه های زندگی در شهری مانند آنکارا با جمعیت بسیار زیاد نسبت به شهرهای کوچک تر، بیشتر باشد. در عین حال، شما می توانید از خدمات رفاهی متعدد این شهر بهره مند شوید. همچنین فرصت های شغلی زیادی در شهر آنکارا وجود دارند که افراد می توانند از آنها استفاده کرده و هزینه زندگی در آن کارا را نیز بپردازند. به صورت متوسط، هزینه های زندگی در آنکارا تقریباً به شرح زیر است. البته این هزینه به سبک زندگی و شرایط خود فرد نیز بستگی دارد.
- اجاره آپارتمان یک خوابه ه در مرکز شهر آنکارا: ۲۱۰ دلار
- اجاره آپارتمان یک خوابه خارج از مرکز شهر آنکارا: ۱۳۰ دلار
- یک لیتر شیر: 0.75 دلار
- یک قرص نان: 0.43 دلار
- ۱۲ تخم مرغ: 1.72 دلار
- استفاده از وسایل نقلیه عمومی با کارت ماهانه: 28.46 دلار
سخن پایانی
در این مطلب گفتیم که برخلاف تصور عموم، پایتخت ترکیه شهر آنکارا است و استانبول پایتخت این کشور نیست. اگر شما هم قصد سفر یا مهاجرت به ترکیه را دارید، می توانید فرصت های شغلی بسیار زیاد و جاذبه های طبیعی متعددی را در شهر آنکارا پیدا کنید. کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی شایان به شما کمک می کنند تا بسته به شرایط خود، از بهترین روش برای مهاجرت به ترکیه و شهر آنکارا استفاده کنید.
بدون دیدگاه