کسانی که به تحصیل در ترکیه علاقه دارند، باید خود را برای آزمون ورودی دانشگاه های این کشور نیز آماده کنند. هر یک از دانشگاه های ترکیه دارای شرایط مخصوص به خود برای جذب دانشجوی جدید هستند که یکی از مهم ترین شرایط برای جذب دانشجو، آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه است که با نام آزمون یوس (YÖS) شناخته می شود. دانشجویان برای ورود به دانشگاه های این کشور، باید حتماً نمونه سوالات آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه را مطالعه کرده و خود را برای این آزمون آماده کنند.
تحصیل در ترکیه مزایای بسیار زیادی دارد و نه تنها شما می توانید از امکانات این کشور بهره مند شوید، بلکه امکان تحصیل در دانشگاه های معتبر را نیز دارید و می توانید بار علمی خود را روز به روز افزایش دهید. یکی از مهمترین شرایط برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه، داشتن نامه پذیرش از طرف دانشگاه های این کشور است.
همچنین بخوانید: تحصیل در ترکیه + هزینه، مدارک و شرایط پذیرش 2024
برای دریافت نامه پذیرش هم باید در آزمون ورودی دانشگاه مورد نظر خود پذیرفته شوید. در این مطلب، به صورت مفصل درباره آزمون ورودی دانشگاه های دولتی ترکیه و همچنین دانشگاه های خصوصی با یکدیگر صحبت خواهیم کرد. پس اگر شما هم قصد تحصیل در ترکیه را دارید، حتماً تا پایان همراه ما باشید.
آزمون YÖS چیست؟
آزمون یوس نوعی آزمون ورودی است که دانشگاه های ترکیه برای جذب دانشجوی جدید، از علاقه مندان و متقاضیان می گیرند. این آزمون نشان می دهد که آیا متقاضیان شرایط ورود به دانشگاه های ترکیه را دارند یا خیر. آزمون یوس علاوه بر بررسی کامل سطح زبان، اطلاعاتی درباره پایه های علمی در رشته مورد نظر دانشجو را نیز به دست می آورد.
از طرف دیگر، هر یک از دانشگاه های ترکیه برای جذب دانشجو دارای ظرفیت خاصی هستند که بر اساس نتایج آزمونYÖS ، این دانشجویان را انتخاب می کنند. افرادی که موفق به دریافت نمره قبولی در این آزمون شده باشند، می توانند با دریافت نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود و ارائه مدارک دیگر، ویزای تحصیلی ترکیه را گرفته و به این کشور مهاجرت کنند.
نکته جالب توجه درباره این آزمون این است که اگر نمره خیلی خوبی در آن به دست بیاورید و همچنین سایر شرایط لازم را هم داشته باشید، امکان دریافت بورسیه تحصیلی را نیز دارید. از این رو، پیشنهاد می کنیم که حتماً هرچه سریع تر خود را برای آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه آماده کنید.
موضوع دیگر درباره آزمون یوس، این است که فقط افرادی می توانند در آن شرکت کنند که تابعیت ترکیه را نداشته باشند. پس کسانی که از طریق روش های دیگر به ترکیه مهاجرت کرده اند و تابعیت این کشور را دارند، امکان ثبت نام در آزمون یوس را ندارند. همچنین لازم به ذکر است که این آزمون ورودی دانشگاه های دولتی ترکیه را به تنهایی شامل نمی شوند و برخی دانشگاه های خصوصی نیز این آزمون را برگزار می کنند.
ثبت نام در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه
شما می توانید برای ثبت نام در آزمون ورودی دانشگاه های دولتی ترکیه یا دانشگاه های خصوصی، با کارشناسان موسسه شایان تماس بگیرید. کارشناسان ما به طور کاملا دقیق، اطلاعات شما را در سامانه این دانشگاه ثبت کرده و برای ثبت نام، اطلاعات شما را وارد می کنند. سپس می توانید با استفاده از نمونه سوالات آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه که در اختیار شما قرار می دهیم، آمادگی بیشتری برای پذیرفته شدن در آزمون ورودی این دانشگاه ها به دست بیاورید.
شرایط ثبت نام در آزمون یوس
برای ثبت نام در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه نیاز به شرایط خیلی عجیب و غریبی ندارید و تنها کافی است که مدارک خود را در سامانه ثبت نام ارائه دهید. همه کسانی که بیشتر از 18 سال سن داشته باشند و تابعیت کشور ترکیه را نداشته باشند، امکان ثبت نام در این آزمون را دارند.
البته توجه داشته باشید که باید حتماً دوره دبیرستان و دیپلم خود را به پایان رسانده باشید و مدرک دیپلم خود را ارائه دهید. نکته جالب توجه درباره آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه و آزمون یوس این است که معدل دبیرستان یا دیپلم شما هیچ تاثیری در شانستان برای موفقیت در این آزمون ندارد. پس حتی اگر معدل پایینی هم دارید، بهتر است هرچه سریع تر خود را برای آزمون ورودی دانشگاه های این کشور آماده کنید تا بتوانید شانس خود را برای پذیرفته شدن افزایش دهید.
مدارک لازم برای ثبت نام در آزمون ورودی دانشگاه ترکیه
گفتیم که برای ثبت نام در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه نیاز به مدارک خیلی خاصی ندارید و تنها کافی است که مدارک دبیرستان یا دیپلم خود را ارائه دهید. در این قسمت به صورت مختصر مدارک لازم برای ثبت نام در این آزمون را ام می بریم.
- پاسپورت معتبر
- مدرک دیپلم و ریز نمرات دیپلم
- مدرک پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات سه سال دبیرستان
هزینه ثبت نام در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه
هزینه ای که شما باید برای ثبت نام در آزمون ورودی دانشگاه های دولتی ترکیه حتی دانشگاه های خصوصی این کشور بپردازید، تا حد خیلی زیادی به نوع دانشگاه شما بستگی دارد. به علاوه، این هزینه برای متقاضیان از کشورهای مختلف با یکدیگر فرق دارد. به همین دلیل شما باید در ابتدا وارد سایت دانشگاه مورد نظر خود شده و سپس هزینه آزمون آن را پیدا کنید. اما به طور کلی، هزینه ثبت نام در آزمون ورودی دانشگاه های این کشور می تواند بین ۲۰۰ تا ۱۵۰۰ لیر متفاوت باشد.
زمان ثبت نام در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه
زمان ثبت نام در آزمون ورودی هر یک از دانشگاه های ترکیه با یکدیگر فرق دارد. اما به طور معمول، زمان ثبت نام بیشتر این دانشگاه ها در فصل بهار است که چند ماه بعد از ثبت نام هم باید برای آزمون دادن اقدام کنید. در این قسمت زمان آزمون ورودی برخی از دانشگاه های ترکیه را نام می بریم.
- دانشگاه مایس: ۲۷ فروردین ۱۴۰۳
- دانشگاه مرسین: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳
- دانشگاه چوکو اووا: ۱۱ فروردین ۱۴۰۳
- دانشگاه هاران: ۱۴ فروردین تا ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
- دانشگاه کاستامونو: ۲۰ فروردین ۱۴۰۳
- دانشگاه استانبول: ۱۸ فروردین ۱۴۰۳
- دانشگاه جراح پاشا: ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
- دانشگاه ساکاریا: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳
- دانشگاه آتاتورک: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
- دانشگاه غایب عینتاب: ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
- دانشگاه جمهوریت: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
توجه داشته باشید که زمان ثبت نام آزمون ورودی برخی از دانشگاه های ترکیه هنوز اعلام نشده است. به همین دلیل شما باید مدام اخبار هر یک از آزمون های ورودی دانشگاه های مختلف را از افراد آگاه بگیرید. در این شرایط، کارشناسان حقوقی شایان زمان دقیق آزمون ورودی هر یک از دانشگاه های ترکیه را به اطلاع شما می رسانند و توضیح می دهند که در چه زمانی باید آزمون را بدهید.
چگونه شانس خود را برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه افزایش دهیم؟
یکی از بهترین کارهایی که با استفاده از آن می توانید شانس خود را برای پذیرش در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه افزایش دهید، این است که نمونه سوالات آزمون های ورودی را بخوانید. به این منظور، کارشناسان ما انواع نمونه سوالات آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه از سال های گذشته تاکنون را در اختیار شما قرار می دهند که می توانید با استفاده از آنها، آمادگی خود برای شرکت در این آزمون را چندین برابر بیشتر کنید.
دانشگاه های ترکیه بدون آزمون ورودی
برخی از دانشگاه های ترکیه حتی بدون برگزار کردن آزمون ورودی یوس نیز از دانشجویان بین المللی دعوت به عمل می آورند. برخی از این دانشگاه ها دولتی و برخی دیگر خصوصی هستند. در این قسمت به صورت مختصر برخی از دانشگاه های ترکیه بدون آزمون ورودی را به شما معرفی می کنیم که بدون شرکت در آزمون هم امکان دریافت نامه پذیرش از آنها را دارید.
- دانشگاه پزشکی آنکارا
- دانشگاه اطلس استانبول
- دانشگاه آلتین باش استانبول
- دانشگاه مدیپول استانبول
- دانشگاه بیلیم آنتالیا
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه هالیچ استانبول
- دانشگاه ایستینیه
- دانشگاه مال تپه
- دانشگاه سابانچی
- دانشگاه اوسکودار
- دانشگاه یدی تپه
علاوه بر این موارد، برخی از سایر دانشگاه های ترکیه نیز بدون آزمون ورودی دانشجو می پذیرند. البته برای دریافت پذیرش از این دانشگاه ها، نیاز به شرایط دیگری دارید که جزئیات بیشتر را کارشناسان ما در موسسه شایان در اختیار شما قرار می دهند.
سخن پایانی
یکی از مهم ترین شرایط برای تحصیل در ترکیه، این است که در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه نمره قبولی را بگیرید و سپس نامه پذیرش برای شما صادر می شود. با به همراه داشتن نامه پذیرش و سایر مدارک تحصیلی خود، می توانید به ترکیه مهاجرت تحصیلی کرده و در دانشگاه های معتبر این کشور مشغول به تحصیل شوید. تنها کافی است که با کارشناسان ما در موسسه شایان تماس بگیرید تا تمام شرایط لازم برای ثبت نام و قبولی در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه را در اختیار شما قرار دهند.
بدون دیدگاه