ترکیه به خاطر داشتن سیستم آموزشی فوق العاده کارآمد، یکی از بهترین کشورهای همسایه ایران برای تحصیل به شمار می آید. نکته جالب توجه درباره ترکیه این است که افرادی که برای تحصیل در ترکیه اقدام کرده اند، می توانند بعد از فارغ التحصیلی اقامت این کشور را بگیرند. در ادامه مطلب، شرایط کامل اقامت بعد از تحصیل در ترکیه را توضیح می دهیم.
دانشگاه های معتبر و سیستم آموزشی مدرن ترکیه، باعث شده اند که خیلی از افراد از سراسر جهان و به خصوص ایران، برای تحصیل در ترکیه اقدام کنند. شما می توانید بعد از این که در این کشور فارغ التحصیل شدید، برای دریافت اقامت اقدام کنید. البته برای انجام این کار، باید شرایط لازم را داشته باشید و به طور کامل واجد شرایط باشید.
شرایط اقامت بعد از تحصیل در ترکیه
برای این که بتوانید بعد از فارغ التحصیلی در ترکیه اقامت این کشور را بگیرید، روش های مختلفی پیش روی شما قرار دارند. برای مثال، شما می توانید در این کشور سرمایه گذاری کنید یا با شخصی که شهروند کشور ترکیه است، ازدواج کنید.
با این حال، روش دیگری نیز وجود دارد که پیدا کردن کار بعد از فارغ التحصیلی است. شما می توانید بعد از این که مدرک فارغ التحصیلی خود را از یکی از دانشگاه های ترکیه دریافت کردید، در همان حوزه تحصیلی خود کاری پیدا کرده و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنید.
پس مهمترین شرایط اقامت بعد از تحصیل در ترکیه این است که در ابتدا نحوه تبدیل ویزای خود را انتخاب کنید و بر همان اساس، به دنبال کار باشید. شما باید حتماً از یک کارفرمای ترکی در این کشور جاب آفر یا دعوت نامه شغلی دریافت کنید تا بتوانید با ارائه مدارک تحصیلی و سابقه کاری دیگر، ویزای کاری ترکیه را دریافت کنید.
سپس با ارائه جاب آفر و این مدارک، می توانید مجوز کار در ترکیه را بگیرید و بعد از این که مدت زمان قابل توجهی از اقامت شما در ترکیه گذشت، می توانید اقامت این کشور را نیز دریافت کنید. توجه داشته باشید که بعد از دریافت مجوز کار، نهایتاً ۳۰ روز کاری وقت دارید تا درخواست ویزای کار بدهید. در غیر این صورت، اعتبار مجوز کاری نیز از بین خواهد رفت.
مزایای اقامت بعد از تحصیل در ترکیه
در میان همه کشورهای همسایه ایران و همچنین منطقه خاورمیانه، ترکیه یکی از بهترین و منحصر به فردترین کشورها به شمار می آید. ترکیه دارای مناطق آسیایی و اروپایی مختلفی است که قسمتی از آن در آسیا و قسمت دیگر هم در اروپا واقع شده اند. نزدیکی این کشور به ایران هم یکی دیگر از دلایلی است که خیلی از افراد قصد اقامت بعد از تحصیل در ترکیه را دارند.
این نزدیکی باعث شده که فرهنگ ترکیه شباهت خیلی زیادی به ایران داشته باشد و همچنین اگر چار دلتنگی شدید، بتوانید خیلی سریع خود را به خانواده تان برسانید. علاوه بر این موارد، گرفتن اقامت در ترکیه بعد از تحصیل مزایای دیگری نیز دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم.
- این روش هیچگونه شرایط سنی ندارد.
- شما می توانید خیلی سریع برای گرفتن اقامت ترکیه اقدام کنید.
- پروسه دریافت اقامت ترکیه بعد از تحصیل خیلی راحت تر انجام می شود. زیرا شما مدرک تحصیلی خود را از این کشور گرفته اید.
- در صورت دریافت اقامت، می توانید از امکانات رفاهی و درمانی ترکیه بهره مند شوید.
- شما امکان رانندگی در ترکیه را خواهید داشت.
- اقامت این کشور به فرزندان شما امکان تحصیل رایگان در مدارس دولتی را می دهد.
- همچنین همسر و فرزندان کمتر از ۱۸ سال شما می توانند کارت اقامت ترکیه را بگیرند.
روش های دریافت اقامت بعد از تحصیل در ترکیه
پیش از این نیز به صورت مختصر گفتیم که روش های مختلفی برای گرفتن اقامت بعد از تحصیل در ترکیه وجود دارند. در ادامه، هر یک از این روش ها را مورد بررسی قرار داده و توضیحی درباره آنها ارائه می دهیم.
اخذ اقامت بعد از تحصیل از طریق کار
گفتیم که پیدا کردن کار بعد از فارغ التحصیلی، یکی از بهترین و مطمئن ترین روش هایی است که می توانید از طریق آن اقامت ترکیه را بگیرید. تنها کافی است که یک قرارداد کاری با کارفرمای ترک در این کشور ببندید و بعد از دریافت جاب آفر و مجوز کاری، ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنید.
توجه داشته باشید که برای پیدا کردن کار در ترکیه بعد از تحصیل، باید تخصص نسبتاً بالایی داشته باشید تا بتوانید کارفرمایان ترکی را تحت تاثیر قرار بدهید تا برای شما جاب آفر صادر کنند. در صورتی که بعد از فارغ التحصیلی بتوانید به مدت ۵ سال در این کشور مشغول به کار شوید، امکان دریافت اقامت ترکیه را خواهید داشت. مدت زمان کار کردن در هر یک از شرکت های ترکیه نیز به قرارداد کاری شما بستگی دارد.
اخذ اقامت بعد از تحصیل ر ترکیه از طریق سرمایه گذاری
اگر از نظر مالی مشکلی ندارید و می توانید در ترکیه سرمایه گذاری کنید، امکان دریافت اقامت دائم این کشور را نیز خواهید داشت. منظور از سرمایه گذاری، خرید ملک در این کشور است. برای دریافت اقامت ترکیه از طریق خرید ملک در ترکیه، ملک خریداری شده شما باید بیشتر از ۲۵۰ هزار دلار ارزش داشته باشد و هزینه آن را نیز به صورت نقدی پرداخت کرده باشید.
این روش یکی از سریع ترین روش های دریافت اقامت ترکیه بعد از تحصیل به شمار می آید که خیلی از افراد با استفاده از این روش، در ترکیه خانه می خرند. البته باید بدانید که بعد از خرید این خانه در ترکیه و دریافت اقامت این کشور، نمی توانید تا ۳ سال برای فروش خانه اقدام کنید.
اخذ اقامت ترکیه بعد از تحصیل با ازدواج
در صورتی که با یکی از شهروندان ترکیه ازدواج کنید، می توانید اقامت دائم این کشور را خیلی راحت به دست بیاورید. البته برای این که دولت ترکیه از صوری نبودن ازدواج مطمئن شود، باید حتماً ۳ سال از زندگی مشترک زوجین گذشته باشد تا بتوانند اقامت دائم را برای فرد صادر کنند. مهم ترین شرایط ازدواج در ترکیه و دریافت اقامت این کشور، این است که شخص بیشتر از ۱۸ سال سن داشته باشد و در زمان ازدواج هم مجرد باشد.
دریافت اقامت ترکیه با پناهندگی
در نهایت، روش آخر که چندان به کسی پیشنهاد نمی شود، روش پناهندگی برای دریافت اقامت ترکیه است. در این روش، فرد باید ثابت کند که جان، مال و ناموس او در کشور خود در خطر است و می خواهد در ترکیه پناهنده شود. در این روش علاوه بر داشتن پروسه طولانی، احتمال رد شدن درخواست شما نیز وجود دارد. به همین دلیل بهتر است از طریق روش های قبل برای دریافت اقامت ترکیه اقدام کنید.
مدارک لازم برای دریافت اقامت ترکیه بعد از تحصیل
مدارک مورد نیاز برای دریافت اقامت کشور ترکیه بعد از فارغ التحصیلی، تا حد خیلی زیادی به روش انتخابی شما بستگی دارد. هر یک از روش هایی که پیش از این نام بردیم، نیاز به مدارک خاصی برای دریافت اقامت دارند. به عنوان مثال، برای دریافت اقامت این کشور از طریق کار، باید علاوه بر ارائه مدارک تحصیلی و ریز نمرات، مدارک کاری و سابقه شغلی، جاب آفر و مجوز کاری خود را نیز ارائه دهید.
این در حالی است که برای سرمایه گذاری و خرید ملک در ترکیه باید سند ملک و نامه های بانکی برای پرداخت هزینه آن را به صورت ترجمه شده ارائه دهید. در روش سوم نیز ارائه سند ازدواج، اهمیت بسیار زیادی دارد. اما برخی از مهمترین مدارک که برای همه این روش ها مشترک هستند، عبارت اند از:
- پاسپورت معتبر با اعتبار بیشتر از ۶ ماه
- عکس پرسنلی که در شش ماه گذشته گرفته شده باشد
- مدارک هویتی
- تمکن مالی (بسته به روش انتخابی فرد)
- رسید پرداخت هزینه ها برای دریافت اقامت
- مشخص کردن مکان اسکان در ترکیه بعد از دریافت اقامت این کشور
- گواهی سوء سابقه کیفری
سخن پایانی
به طور کلی، امکان دریافت اقامت بعد از تحصیل در ترکیه برای فارغ التحصیلان دانشگاه های این کشور وجود دارد. آنها باید مشخص کنند که بعد از فارغ التحصیلی، می خواهند از طریق چه روشی اقامت این کشور را بگیرند. به عنوان مثال، شرایط دریافت اقامت بعد از فارغ التحصیلی در این کشور از طریق کار با سرمایه گذاری و ازدواج، متفاوت است. کارشناسان حقوقی شایان به شما کمک می کنند تا بتوانید بر اساس شرایط خود، یکی از این روش ها را برای دریافت اقامت کشور ترکیه بعد از تحصیل انتخاب کرده و خیلی سریع کارت اقامت ترکیه را بگیرید.
بدون دیدگاه